© eva

 

Kleuters van Den Dries uit Riemst knutselen paasmandjes voor Voedselbank

Riemst -

De kleutertjes van Vrije Basisschool Den Dries in Zichen-Zussen-Bolder knutselden de voorbije dagen ijverig aan kleurrijke paasmandjes. Die werden gevuld met paaseitjes en waren bestemd als paascadeautje voor de 35 gezinnen die in Riemst een beroep doen op de Voedselbank.

Eddy Vandoren

“We doen dit al enkele jaren en telkens zijn de kinderen erg enthousiast”, vertelt juf Véronique van Vrije Basisschool Den Dries die de speciale paasactie voor de Voedselbank coördineert. Een week lang hebben de 55 kleinsten van de klassen van juf Lindsey, juf Judith en juf Marleen zitten knippen, plakken en schilderen en het resultaat mocht gezien worden: tientallen kleurrijke kartonnen, plastieken en blikken paasmandjes versierd met artistieke paaseitjes, -hazen en -bloemen.

De korfjes werden gevuld met diverse eitjes en snoepjes die aan de Voeselbank geschonken werden door de plaatselijke vzw Helpende Handen. “Ze worden deze week nog via het Sociaal Huis verdeeld”, weet schepen voor welzijn Mieke Loyens. “Op dit ogenblik zijn er 35 gezinnen die we helpen - samen goed voor zowat 160 volwassenen en kinderen. Uit het verleden weten we dat dergelijke onverwachte acties erg gewaardeerd worden. Naast de klassieke voeding en huishoudproducten is dit extraatje overal een welgekomen cadeautje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer