Vier doden bij afrekening in bedrijfspand in Enschede

In het Nederlandse Enschede (bij Twente) zijn dinsdagavond vier doden gevallen in een bedrijfspand. Dat bevestigt de Nederlandse politie. Het gerecht gaat uit van een afrekening. Twee slachtoffers waren bij het gerecht bekend en in het pand werd deze zomer 17 kilogram hennep gevonden.

tg

De politie van Enschede maakte woensdagmiddag op een persconferentie bekend dat de vier slachtoffers doodgeschoten zijn. Het gaat om een 34-jarige man uit Hengelo, een 43-jarige man uit Enschede, 27-jarige man uit Hengelo en een 62-jarige man uit Arnhem.

Omwonenden meldden eerder dat ze in de nacht van maandag op dinsdag schoten hadden gehoord. Volgens de politie zijn de liquidaties nochtans dinsdagmiddag gepleegd en hielden ze het bedrijfspand waar de feiten gebeurden al langer in de gaten.

Dinsdagmiddag rond half vier liep er ineens een vrouw gillend over straat: “Mijn man is vermoord, mijn man is vermoord!” Volgens een overbuurvrouw ging het om de vrouw van een handelaar in zand en grond die daar zijn zaak heeft.

Karlijn Baalman, politiechef van het district Twente, zegt dat er twee lichamen werden aangetroffen in de loods. Doodgeschoten. Tijdens het onderzoek zijn vervolgens op een andere plek in het pand nog een derde en vierde slachtoffer gevonden.

Officier van Justitie Vincent Smink zegt dat er „in juni in dat pand bij een controle 17 kilo hennep werd gevonden. Er zijn toen twee arrestaties verricht, die personen zijn nu slachtoffers.”

Burgemeester Onno van Veldhuizen zegt dat hij gebouw toen wilde verzegelen. „Maar dat kon niet. De openbare orde was niet ernstig genoeg geschonden.”

Het Nederlandse gerecht doet een oproep tot getuigen en is ook nog op zoek naar de schutter of de schutters.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij ons is Enschede vooral bekend van de vuurwerkramp. Bij de ontploffing van een fabriek in 2000 werd er een ganse wijk van de kaart geveegd en kwamen 23 mensen om.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen