‘De mol’-kandidaat vliegt naar Melle om in bad te zitten met moeder van andere deelnemer: geweldige opdracht levert hét beeld van het seizoen op

Je moet het de redactie van ‘De mol’ nageven: het zotste wat je kan bedenken, is voor hen amper gek genoeg. In de halve finale pakten ze uit met een geweldige tweede opdracht en misschien wel hét beeld van het seizoen.

Wout Desmytere

De aflevering speelde zich af in het idyllische Palermo. Of toch grotendeels, maar daarover later meer. ’s Ochtends werden de vier overblijvers opgedeeld in twee groepen. Senne en Bernard zetten een stapje in de wereld, als zelfverklaarde liefhebbers van drama trokken Charlotte en Michaël naar één van de laatste traditionele poppentheaters van de stad. Het plan was dat zij daar een voorstelling zouden geven.

(lees verder onder de foto)

Tijdens de eerste opdracht moesten de vier overblijvers een poppenvoorstelling in goeie banen leiden.© Play4

Bernard en Senne moesten de ster van de show aanleveren: Pinokkio, die op hen lag te wachten in een poppenmuseum drie kilometer verderop. Ze kregen daarvoor twee uur de tijd, maar uiteraard school er een addertje onder het gras. Bij elke stap die ze zetten, daalde hun winst met 1 euro. Dat leverde geinige beelden op: het duo dat met gigantische passen door de straten schreed. “De mensen denken dat wij zot zijn.”

Dat bleek ook uit de gefronste wenkbrauwen van de voorbijgangers. Het pijnlijkste van al: de opdracht bracht niet bijzonder veel geld op. In het poppenmuseum moesten ze enkele vragen beantwoorden om de juiste zaal te vinden. Vier keer eindigden ze in de verkeerde, waardoor de opbrengst drastisch daalde. Bij het dobbelen om een voertuig om hun stappen te verminderen. ging er nog eens 1.400 euro af.

Waarheid of leugen?

Van de meer dan 5.000 euro stak er aan het einde van de rit nog 820 euro in de pot. Michaël en Charlotte konden daar nog 3.000 euro aan toevoegen. Als kersverse marionettenspelers moesten ze tijdens de voorstelling zes specifieke handelingen moeten ze uitvoeren, op specifieke momenten. Tijdens het oefenen toonde Michaël zich een volleerd poppenspeler. Maar eens het showtime was, werd de stress hem af en toe te veel. Of hij was aan het mollen, natuurlijk.

(lees verder onder de foto)

Met de poppen spelen, het lag Michaël beter dan Charlotte.© Play4

Twee van de handelingen lukten niet, maar de poppenshow leverde wel een bedrag van 2.000 euro op. De dag eindigde met 18.160 euro in de groepspot, maar tijd om te vieren was er niet. Vier aparte auto’s stonden de kandidaten op te wachten. In de avondspits van Palermo scheidden hun wegen. Ze zagen elkaar pas 24 uur later terug voor de tweede opdracht. Elk om beurt moesten ze vertellen wat ze hadden meegemaakt. Aan de andere drie om te achterhalen of ze de waarheid vertelden of gewoon staalhard logen. Hadden ze het juist, ging dat geld naar de pot. Zo niet, kreeg de verteller twee pasvragen. Handig, vlak voor een finale.

De mol meets De drie wijzen, wie had dat ooit gedacht? De verhalen waren soms van een zodanig absurd niveau dat ze in het iconische spelprogramma niet hadden misstaan. Michaël beet de spits af, met een poging de Straat van Messina over te zwemmen. Senne geloofde er geen sikkepit van, en dat bleek een terechte inschatting. Helaas gingen Charlotte en Bernard wel mee in de leugen, en mocht Michaël twee pasvragen op zak steken.

Charlotte daalde de Etna, één van de meest actieve vulkanen ter wereld, af met een mountainbike. Opnieuw verdacht Senne haar van een leugen, maar Charlottes zelfgemaakte beelden bewezen het tegendeel. De andere twee geloofden haar wel. Geen pasvragen voor Lolo, wel 1.000 euro naar de groepspot.

(lees verder onder de foto)

Charlotte daalde een actieve vulkaan af met een mountainbike.© Play4

Hallo, Lukaku

Bernard diste een chaotisch verhaal op over de slaaptrein nemen naar Rome om daar bij de kapper langs te gaan en te voetballen met Romelo Lukaku. Werkelijk niemand geloofde hem, maar jawel hoor. De voetballer maakte zijn opwachting en toonde veel interesse in zowel Bernard als het programma. “Ik ken het wel, maar ik snap het concept nooit.”

(lees verder onder de foto)

Bernard zal zich zijn ontmoeting met Romelu Lukaku nog lang herinneren, zoveel was duidelijk.© Play4

Het verhaal van Senne zorgde echter voor hét beeld van dit seizoen. “Ik heb in bad gezeten met de mama van Bernard.” Euh, wat? Jawel. Via Keulen vloog Senne meer dan 1.600 kilometer naar Melle, om in het huis van Bernard in bad te gaan zitten met zijn moeder. Voor iemand het zich, zoals Michäel en wij, afvraagt: beiden hadden zwemkleding aan.

Senne in bad met de moeder van Bernard, ofwel hét beeld van dit seizoen© Play4

Charlotte en Michaël konden het niet geloven, maar Bernard vond z’n antwoorden veel te specifiek. Geen geld in de groepspot, dus, maar pasvragen voor Senne. En een hilarische bolwassing van Bernard. “Wat doet gij in bad met mijn ma, maat? Serieus!” Tijdens de eliminatie hield het lachen op. Charlotte voelde de bui al aankomen, want ze had als enige geen pasvragen gesprokkeld. Vlak voor de finale keert ze huiswaarts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen