Tweehonderd buurtbewoners zoeken mee naar vermiste Fabrice, zijn mama is radeloos: “De onwetendheid is ondraaglijk”

© amg

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Meer dan tweehonderd vrienden, familieleden en buurtbewoners hebben zondag in Neder-Over-Heembeek gezocht naar Fabrice Bomal. Sinds een week ontbreekt elk spoor van de 34-jarige man.

Amaury Michaux en Robin De Becker

Fabrice Bomal verdween op zaterdag 8 december om 3 uur 's ochtends. Hij werd voor het laatst gezien in de karaokebar The Games in de Heembeekstraat. Een opsporingsbericht werd uitgestuurd en de verdwijning van de 34-jarige man haalde alle media, maar de politie kreeg nog geen enkele nuttige tip binnen. “Het bericht van zijn verdwijning is op Facebook meer dan 30.000 keer gedeeld, maar toch heeft niemand hem gezien of weet niemand waar hij is. Het gebrek aan informatie is ondraaglijk”, zegt moeder Muriel Maes.

Vrienden en familieleden deden daarop een oproep op Facebook om een grote zoekactie te starten. Daar kwam massaal reactie op. Meer dan tweehonderd familieleden, vrienden en buurtbewoners verzamelden zondagvoormiddag aan het Peter Benoitplein voor een grote zoekactie. “Het doet goed om te zien dat zoveel mensen bezorgd zijn om zijn verdwijning”, zegt vriendin Jessica Goossens. “Fabrice werkt in de horeca en veel mensen kennen hem. Hij is ook altijd vriendelijk tegen iedereen. Voor de zoektocht hebben we de omgeving in 19 zones opgedeeld, waar verschillende groepen aan de slag gaan. Anderen verspreiden zo veel mogelijk opsporingsberichten. Ik hoop dat die tweehonderd paar extra ogen vandaag een verschil kunnen maken.”

Fabrice werd het laatst gezien in de karaokebar The Games. “Dat café heeft niet zo'n beste reputatie”, zegt moeder Muriel Maes. “Mijn zoon is een vriendelijke jongen, maar hij kan ook een beetje naïef zijn, zeker als hij gedronken heeft. Ik hoop dat hij niet op de verkeerde mensen is gebotst. We zijn op alle scenario's voorbereid, maar de onwetendheid is ondraaglijk. We hopen dat we snel meer te weten komen.”

Buurtbewoonster Cathy Vanderperre mobiliseerde enkele familieleden en ging zondag ook op zoek naar Fabrice.

“Ik zag de oproep via het internet verschijnen en twijfelde niet. We gaan de buurt uitkammen en vragen stellen. Ik hoop dat we de familie van Fabrice op die manier kunnen steunen.”

Iedereen die een tip heeft, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300 of opsporingen@police.belgium.eu. Fabrice is 1.85 meter groot en atletisch gebouwd. Hij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkere jeansbroek, een grijze pull, een zwarte jas van het merk Superdry en zwarte schoenen van het merk Lacoste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen