VIDEO. Atalanta tikt AS Roma van de mat: Charles De Ketelaere scoort twee keer in cruciaal duel met Romelu Lukaku

Atalanta heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de Champions League. Charles De Ketelaere scoorde op twee minuten tijd beide doelpunten voor La Dea, dat met 2-1 won van rechtstreekse concurrent AS Roma.

Vincent Van Genechten

CDK tegen Big Rom. Het leek op papier een interessante clash te worden tussen Rode Duivels. Maar Romelu Lukaku stond werkelijk een hele wedstrijd op een eiland en kreeg nauwelijks iets klaar in Bergamo, waar de bezoekers pas na een klein uur een eerste bal tussen de palen kregen.

Toen stond het al een tijdje 2-0 voor Atalanta. De Ketelaere dolde eerste met Roma-verdediger Gianluca Mancini voor z’n eerste van de avond, om vervolgens uitstekend in te lopen op een voorzet van immer gevaarlijke Teun Koopmeiners. Wat later ging onze landgenoot op zoek naar zijn hattrick, maar hij knalde net naast de kooi van Mile Svilar.

De beelden:

Atalanta speelde met vlagen enorm dominant. Ook Koopmeiners, Gianluca Scamacca, Marten de Roon en Mario Pasalic kwamen voor het uur nog dicht bij een derde doelpunt voor La Dea. Die eerste raakte de paal met een vrije trap, nummer twee en drie knalden van buiten de zestien net naast, en die laatste dwong Svilar tot een uitstekende reflex.

In minuut 66 stond het plots 1-2. Tammy Abraham ging neer in de zestien na een tackle van De Roon. Het had veel weg van een spookpenalty, maar na een VAR-check ging de bal op stip en kapitein Lorenzo Pellegrini faalde niet. Roma kwam zelfs nog dicht bij de (onverdiende) gelijkmaker, maar Marco Carnesecchi hield Pellegrini van zijn tweede goal. Het was een korte stroomstoot van de bezoekers, want in de slotfase kreeg Atalanta nog een heleboel kansen om een derde, vierde en vijfde doelpunt te scoren. Zo miste Koopmeiners nog een niet te missen kans voor open doel. Roma kwam dus goed weg met 2-1.

In de stand telt Atalanta - waar De Ketelaere na 58 minuten vervangen werd - 63 punten na 35 wedstrijden. Goed voor plek vijf en het (voorlopig) laatste Champions League-ticket. Roma heeft een match meer gespeeld en drie punten minder, Lazio vier punten minder. Atalanta kan zelfs nog naar boven kijken, waar Bologna en Juventus 67 punten tellen na 36 speeldagen. De Ketelaere en co spelen ook nog de bekerfinale (15 mei tegen Juventus) en Europa League-finale (22 mei tegen Bayer Leverkusen).