Het schoolteam mocht het lange lint van de nieuwe speelplaats knippen.© Filip Spoelders

IN BEELD. Schoolfeest bij kleuterschool ’t Singeltje voor nieuwe klassen en groene speelplaats

Mortsel -

De kleuters van OLVE basisschool ’t Singeltje in Mortsel mochten dinsdag langer op hun speelplaats blijven spelen. Samen met de ouders en de grootouders huldigden ze hun nieuwe lokalen en de vergroende speelplaats in.

De vier nieuwe klassen met sanitair werden begin dit schooljaar al in gebruik genomen. De nieuwbouw was meer dan nodig volgens oud-directeur en afgevaardigd bestuurder van de scholenkoepel Zuidkant, Peter Nys. “’t Singeltje heeft altijd bekend gestaan om zijn gezellige sfeer maar ook om zijn oude gebouwen. Het gebouw dat werd vervangen dateerde niet alleen uit de jaren vijftig van vorige eeuw, het vertoonde langs binnen ook scheuren.”

Na een lange voorbereiding staat de nieuwbouw er nu toch. In één moeite werd ook de speelplaats onthard en werden er speeltoestellen geplaatst. Voor de werken kreeg de school een provinciale subsidie. “’t Singeltje schreef zich in voor ons onthardingsproject voor speelplaatsen waar meer dan tweehonderd scholen aan deelnamen. De 15.000 euro steun werd goed besteed waardoor de school het label van Groene Oase krijgt”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens.

Nu de speelplaats klaar is, was het tijd om alle nieuwigheden te vieren met een vergroeningsfeest. (fisp )

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel