© BELGA

Westerlo heeft tegen OH Leuven lang uitzicht op eerste zege in Europe play-offs, maar slikt alsnog gelijkmaker

Het zag er 53 minuten lang naar uit dat Westerlo eindelijk zijn eerste overwinning in de Europe play-offs zou boeken. Dat was zonder OH Leuven-aanvoerder Mathieu Maertens gerekend, die nog voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Het team van coach Oscar Garcia is nu vier wedstrijden op rij ongeslagen – voor wat het waard is zonder nog enig sportief belang.

Milan Augustijns

Het moet ooit de eerste keer zijn, dachten ze bij Westerlo. Het probeerde druk naar voren te zetten, maar het waren de Leuvenaars die de betere kansen hadden in de openingsfase. Maertens besloot een volley over en daarna volgde een fase waarin OHL, waar Ricca ontbrak uit voorzorg, in drie tijden geen enkele keer de mogelijkheden wist te benutten. Het doelpunt viel aan de overkant, waar de Kemphanen uit hun eerste kans scoorden. Haspolat mikte een hoekschop goed op Tagir en kopte de 1-0 hard in de touwen.

Meteen na de openingstreffer leek Brunes gelijk te maken voor OHL, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Daarna drukte Sagrado af van vlakbij, maar doelman Gillekens had hem klemvast. Die laatste kreeg uitgerekend tegen zijn ex-club een kans ten koste van Sinan Bolat. Net voor de pauze flirtte Westerlo nog met de 2-0 toen er op een knappe vrijschop van Haspolat een straffe parade van doelman Leysen nodig was.

Echt nadrukkelijk gingen de bezoekers na de rust niet op zoek naar de gelijkmaker. De wedstrijd kabbelde maar wat met hier en daar een halve kans. Een kwartier voor tijd was er wel een prima schot van Thorsteinsson, maar Gillekens bracht redding. Daarna wist OHL alsnog gelijk te maken. Maertens kwam plots aan zet van vlakbij en aarzelde niet om de 1-1 binnen te tikken. Alwéér geen zege voor Westerlo dus. In het slot werd de partij nog ontsierd door een zware botsing tussen Gillekens en de nog maar net ingevallen Opoku. Die laatste moest op een brancard van het veld met een open beenbreuk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doelpunten: 24’ Tagir (Haspolat) 1-0, 77’ Maertens (Mendyl) 1-1

Gele kaarten: 10’ Haspolat, 70’ Sagrado, 83’ Gillekens

Westerlo: Gillekens, Reynolds (46’ Jordanov), Piedfort, Tagir (70’ Neustädter), Rommens (85’ Bos), Yow, Haspolat, Sydorchuk, Alcocer (61’ Sayyadmanesh), Frigan, Stassin (61’ Vermant)

OHL: Leysen, Schingtienne, Russo, Akimoto, Sagrado, Mendyl, Schrijvers, Banzuzi (80’ Misao), Maertens (80’ Opoku (85’ Dom)), Thorsteinsson (80’ Nsingi), Brunes (56’ Maziz)

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer