Het buitenbad van zwembad Geel blijft nog zeker tot volgend jaar gesloten. Mogelijk komt er een alternatief in een open water elders in de stad.© Hans Otten

Stad laat drie open waters onderzoeken als zwemplek

Geel -

De stad Geel stapt in een proefproject om samen met het departement Zorg en Gezondheid te bekijken of er op het grondgebied open waters zijn waar je kan zwemmen. Geel legt drie mogelijke opties voor een grondige analyse op tafel.

De Vlaamse overheid heeft heel recent de wetgeving rond zwemmen in open water versoepeld. Dirk Kennis (De Brugpartij) zit al enkele jaren te popelen om in eigen stad in openlucht een duik te kunnen nemen. Hij hoopt dat het bestuur daarin wil meegaan.

“We stappen mee in een proefproject van het departement Zorg en Gezondheid”, zegt de Geelse sportschepen Nadine Laeremans (CD&V). “Daarvoor is een werkgroep opgericht die ons ondersteunt en begeleidt in een zoektocht naar geschikte open waters. Daar horen grondige analyses bij, want een dergelijke plek moet aan heel wat voorwaarden voldoen om er zwemmen zonder toezicht toe te laten. We hebben drie locaties voorgesteld om te laten onderzoeken. We hopen tegen de zomer minstens één, maar hopelijk twee plekken in Geel te kunnen aanbieden waar je in openlucht kan zwemmen.”

Welke plekken dat zijn wil de schepen niet kwijt. “Ik wil geen valse verwachtingen scheppen. Maar dat betekent niet dat je deze zomer in het kanaal mag gaan zwemmen, dat blijft sowieso verboden.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners