Zonnige start van de week, woensdag zelfs tot 23 graden

Themabeeld© if

De week gaat zonnig van start, woensdag kan het zelfs 23 graden worden. Dat voorspelt het KMI.

jvh
Bron: BELGA

De weersvoorspellingen voor maandag.© KMI

In de meeste streken gaat de week maandag zonnig van start. Later op de dag verschijnen stapelwolken, maar de kans op buien blijft zeer beperkt. De maxima liggen tussen 14 graden in de Ardennen en 19 graden in de Kempen.

Maandagavond en -nacht wordt het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt vanuit het zuiden. Hier en daar is wat regen of een bui mogelijk, vooral in het zuiden en het oosten van het land. De minima liggen tussen 7 en 11 graden. 

Dinsdag is het wisselend tot zwaarbewolkt. Stilaan ontwikkelen er zich enkele buien, die gepaard kunnen gaan met een donderslag. In sommige streken blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 18 graden aan zee en 21 of 22 graden in de Kempen.

Op sommige plaatsen is woensdagochtend wat nevel of mist mogelijk. Nadien stijgt stilaan de kans op buien vanaf Frankrijk. In de namiddag en avond verwachten we lokaal intense en onweersbuien. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden vlak aan zee en 23 graden in de Kempen. 

Donderdag krijgen we veel bewolking met regen en buien. Deze neerslagzones bewegen langzaam, waardoor ze op sommige plaatsen mogelijk veel neerslag kunnen veroorzaken. Ook ’s avonds en ‘s nachts blijft er nog neerslag vallen in grote delen van het land. De maxima liggen tussen 14 graden aan zee en 18 graden in de Kempen.

Ook vrijdag krijgen we veel bewolking met nog regen en (onweers)buien. Op sommige plaatsen blijft het wellicht droog. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen