Pro-Palestijnse boycots zetten druk op resultaten McDonald’s

Nieuws
De pro-Palestijnse boycots tegen McDonald’s zetten druk op de resultaten van de fastfoodketen. In de eerste drie maanden van het jaar was de omzetgroei bijna acht keer lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 13:59
Afbeelding
beeld anp

De bedrijfstop van McDonald’s waarschuwde al voor afnemende groei omdat het al langer geboycot wordt om de situatie in het Midden-Oosten. Volgens pro-Palestijnse activisten levert McDonald’s, samen met andere grote multinationals zoals Starbucks, steun aan Israël in de oorlog met Hamas. Zo zou de Israëlische tak van McDonald’s gratis maaltijden uitgedeeld hebben aan Israëlische militairen.

Ondanks de tegenvallende groeicijfers, zet het fastfoodbedrijf vol in op uitbreidingen voor de rest van het jaar door bijvoorbeeld meer restaurants te openen en in te zetten op digitalisering. De omzet van McDonald’s in het eerste kwartaal kwam uit op meer dan 6,1 miljard dollar en de winst op ruim 1,9 miljard dollar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Problemen Boeing kunnen hele luchtvaart schaden, waarschuwt Airbus

De problemen die spelen bij vliegtuigfabrikant Boeing kunnen negatieve impact hebben op de gehele luchtvaartindustrie. Daarvoor waarschuwt Christian Scherer, het hoofd van de commerciële luchtvaarttak bij Airbus, in het Duitse nieuwsweekblad Wirtschaftswoche.

Afbeelding

Motorrijder overleden door ongeluk in Heemserveen

Een motorrijder is zaterdagochtend overleden door een ongeluk op de Jachthuisweg in het Overijsselse Heemserveen. Dat meldt de politie.

Afbeelding

Zuid-Afrikaans ANC is meerderheid na 30 jaar kwijt

Het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) is voor het eerst sinds 1994 zijn absolute meerderheid in het Zuid-Afrikaanse parlement kwijtgeraakt. De partij haalde bij de verkiezingen ongeveer 40 procent van de stemmen, met bijna alle stemmen geteld.

Afbeelding

Netanyahu: vernietiging Hamas en vrijlating gijzelaars harde eis

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het doel van de oorlog in Gaza ongewijzigd is, ook in het voorstel voor een mogelijk bestand dat de Amerikaanse president Joe Biden vrijdag presenteerde.

Afbeelding

Aantal verkochte elektrische auto's in mei flink gedaald

Het aantal verkochte elektrische auto's viel in mei flink lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat constateren BOVAG en RAI Vereniging.

Afbeelding

Geen treinen op HSL tussen Amsterdam en Rotterdam om seinstoring

Tussen Amsterdam en Rotterdam rijden sinds zaterdagochtend geen treinen over het traject van de hogesnelheidslijn (HSL). Eerder werd verwacht dat de seinstoring rond 10.00 uur verholpen zou zijn, maar inmiddels is de prognose bijgesteld naar 12.30 uur.