Onderzoek: wereldwijde groei smartphoneverkoop beter dan verwacht

Nieuws
Wereldwijd zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 10 procent meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze groei was sterker dan verwacht, na tien moeilijke kwartalen, meldt onderzoeksbureau Canalys. Samsung leverde in tegenstelling tot heel 2023 in het eerste kwartaal weer meer telefoons af dan concurrent Apple.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 13:39
Afbeelding
beeld anp

Het uitbrengen van nieuwe modellen en macro-economische stabilisatie in opkomende markten droegen bij aan de toename van het aantal verscheepte smartphones in januari, februari en maart. Wereldwijd zijn meer dan 296 miljoen mobieltjes verkocht.

Het nieuwste Samsung-model, de S24, verkocht meteen goed. Dit model kwam dit jaar een maand eerder op de markt dan de S23 vorig jaar. Van het nieuwste model werden 13,5 miljoen exemplaren verscheept in de eerste drie maanden van 2024, 35 procent meer dan van zijn voorganger.

Chinese fabrikanten

Ook de Chinese smartphonefabrikanten Xiaomi en Transsion verkochten meer. De groei kwam volgens Canalys doordat de bedrijven veel mobieltjes naar het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika verscheepten.

Daarnaast blijven alle smartphoneverkopers zich bezighouden met het commercialiseren van AI-oplossingen op mobieltjes. De ontwikkelingen op dat gebied zijn volgens analist Sanyam Chaurasia sterk afhankelijk van de samenwerkingen tussen telefoonmerken, chipleveranciers en softwarebedrijven om zo gepersonaliseerde AI-oplossingen te ontwikkelen voor gebruikers van mobiele telefoons.

Artificial Intelligence (AI)

Op de lange termijn willen smartphoneverkopers AI-toepassingen voor de middelste prijsklassen beschikbaar maken om meer gebruikers toe te voegen aan hun eigen AI-systemen, denkt Chaurasia.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Spontane sit-in Stopera ten einde

De spontane sit-in van pro-Palestinademonstranten in de Stopera in Amsterdam, is ten einde. De meeste betogers gingen na een uur uit zichzelf naar buiten, bevestigt de politie. Een groepje werd door de politie naar buiten gewerkt. Daarbij maakten agenten gebruik van de wapenstok.

Afbeelding

Van der Burg past regels sobere opvanglocatie Ter Apel aan

De regels om kansloze asielzoekers te plaatsen in een sobere opvanglocatie in Ter Apel worden aangepast. Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) was door een rechterlijke uitspraak gedwongen om zijn beleid aan te passen.

Afbeelding

Pro-Palestinademonstratie verplaatst naar de Stopera

De pro-Palestina-demonstranten die eerder vrijdagmiddag de binnentuin van de Oudemanhuispoort van de Universiteit van Amsterdam hadden bezet, hebben hun actie verplaatst naar de Stopera.

Afbeelding

Aandeelhouders Boeing akkoord met megabeloning vertrekkend topman

De aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hebben ingestemd met een beloningspakket van circa 33 miljoen dollar (ruim 30 miljoen euro) voor topman David Calhoun. Daardoor strijkt de vertrekkende Boeing-baas 45 procent meer op dan een jaar terug.

Afbeelding

Brussel dreigt Microsoft te beboeten om niet leveren informatie

De Europese Commissie dreigt Microsoft te beboeten als het techconcern niet snel bepaalde documenten overhandigt voor een onderzoek naar de AI-gerelateerde risico's van zoekmachine Bing.

Afbeelding

Leger Israël vindt lichamen drie gijzelaars, onder wie Shani Louk

Het Israëlische leger heeft de lichamen van drie gegijzelden teruggevonden in de Gazastrook. Het gaat om Shani Louk, Amit Bouskila en Yitzhak Gelerenter, die alle drie op een festival in Israël waren toen Hamas op 7 oktober vorig jaar aanviel.