Pro-Palestijnse boycots zetten druk op resultaten McDonald’s

Nieuws
De pro-Palestijnse boycots tegen McDonald’s zetten druk op de resultaten van de fastfoodketen. In de eerste drie maanden van het jaar was de omzetgroei bijna acht keer lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 13:59
Afbeelding
beeld anp

De bedrijfstop van McDonald’s waarschuwde al voor afnemende groei omdat het al langer geboycot wordt om de situatie in het Midden-Oosten. Volgens pro-Palestijnse activisten levert McDonald’s, samen met andere grote multinationals zoals Starbucks, steun aan Israël in de oorlog met Hamas. Zo zou de Israëlische tak van McDonald’s gratis maaltijden uitgedeeld hebben aan Israëlische militairen.

Ondanks de tegenvallende groeicijfers, zet het fastfoodbedrijf vol in op uitbreidingen voor de rest van het jaar door bijvoorbeeld meer restaurants te openen en in te zetten op digitalisering. De omzet van McDonald’s in het eerste kwartaal kwam uit op meer dan 6,1 miljard dollar en de winst op ruim 1,9 miljard dollar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Advocatenorde gaat onderzoek doen naar regeringsprogramma

De Nederlandse orde van advocaten gaat voor het eerst een regeringsprogramma toetsen op rechtsstatelijkheid. Een speciale commissie gaat voorstellen toetsen aan de criteria betrouwbaarheid van de overheid, fundamentele rechten en vrijheden van burgers en toegang tot het recht.

Afbeelding

Iran arresteert 260 mensen voor satanisme en confisqueert alcohol

In de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn ongeveer 260 mensen gearresteerd, onder wie drie Europeanen, voor 'satanisme'. Het gaat volgens de politie om 146 mannen en 115 vrouwen die 'zich bevonden in een ongewenste en obscene toestand met emblemen, tekens en symbolen va..

Afbeelding

Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

Europese landen hebben samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico een internationaal verdrag goedgekeurd dat tegen de gevaren van kunstmatige intelligentie (AI) moet beschermen.

Afbeelding

Uit voorzorg gesloten UvA-gebouwen weer open

Het Bushuis en het Oost-Indisch Huis, gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), zijn vrijdag enige tijd gesloten geweest uit voorzorg, nadat er bepaalde signalen binnenkwamen. Ze zijn inmiddels weer open, aldus een woordvoerder.

Afbeelding

Niet-gecontracteerde zorg wordt duurder voor patiënt

De vergoedingen voor diensten van een zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft, worden verlaagd. Een wetsvoorstel van demissionair zorgminister Conny Helder dat dit moet regelen, is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Afbeelding

Reddit stijgt op Wall Street na deal met OpenAI

Reddit behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat OpenAI toegang krijgt tot gegevens van het berichtenplatform om zijn populaire chatbot ChatGPT te trainen.