Jubilerend Rotterdams Zomercarnaval gaat op de schop

Nieuws
Het Zomercarnaval Rotterdam, dat dit jaar het 40-jarig jubileum en de bijschrijving van het evenement op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed viert, zal dit jaar anders van opzet zijn dan in de voorgaande jaren. Dat meldt Rotterdam Unlimited, de organisator van het Zomercarnaval.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 13:45
Afbeelding
beeld anp

De traditionele Straatparade op zaterdag 27 juli, een kilometerslange stoet van kleurrijk uitgedoste groepen en praalwagens, blijft. Maar het avondprogramma op de Coolsingel verdwijnt en het programma met bands en dj’s wordt verspreid over de stad gehouden. Details over het programma worden later bekendgemaakt. De Queen en King van het evenement worden op 6 juli bekendgemaakt. Zij leiden de straatparade en vertegenwoordigen een jaar lang Zomercarnaval.

Ter ere van het jubileum is er een expositie in de Rotterdamse Kunsthal. Het archief van de organisatie vormt het uitgangspunt van deze jubileumtentoonstelling die duurt van 13 juli tot en met 13 oktober dit jaar.

Bij de laatste editie in juli vorig jaar waren er meerdere schiet- en steekincidenten rond de Coolsingel tijdens het avondprogramma. Afgelopen december kondigde de gemeente Rotterdam al aan er strenger zal worden gehandhaafd. Het avondprogramma moet achter hekken plaatsvinden en er mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om geweldsincidenten te voorkomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Iran arresteert 260 mensen voor satanisme en confisqueert alcohol

In de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn ongeveer 260 mensen gearresteerd, onder wie drie Europeanen, voor 'satanisme'. Het gaat volgens de politie om 146 mannen en 115 vrouwen die 'zich bevonden in een ongewenste en obscene toestand met emblemen, tekens en symbolen va..

Afbeelding

Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

Europese landen hebben samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico een internationaal verdrag goedgekeurd dat tegen de gevaren van kunstmatige intelligentie (AI) moet beschermen.

Afbeelding

Uit voorzorg gesloten UvA-gebouwen weer open

Het Bushuis en het Oost-Indisch Huis, gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), zijn vrijdag enige tijd gesloten geweest uit voorzorg, nadat er bepaalde signalen binnenkwamen. Ze zijn inmiddels weer open, aldus een woordvoerder.

Afbeelding

Niet-gecontracteerde zorg wordt duurder voor patiënt

De vergoedingen voor diensten van een zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft, worden verlaagd. Een wetsvoorstel van demissionair zorgminister Conny Helder dat dit moet regelen, is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Afbeelding

Reddit stijgt op Wall Street na deal met OpenAI

Reddit behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat OpenAI toegang krijgt tot gegevens van het berichtenplatform om zijn populaire chatbot ChatGPT te trainen.

Afbeelding

NS en ProRail krijgen boetes vanwege vertragingen HSL

De NS en ProRail krijgen boetes vanwege ondermaatse prestaties. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. De boete voor de NS bedraagt 500.000 euro, die voor ProRail 2,75 miljoen euro.