Voormalig Club Brugge-talent Dylan Seys (27) stopt wegens blessures met profvoetbal en gaat werken in… oud metaal

Al op 27-jarige leeftijd zet Dylan Seys een punt achter zijn profcarrière. Dat heeft het voormalige toptalent van Club Brugge dat later nog uitkwam voor Hapoel Akko, FC Twente, RKC Waalwijk, Royal Excel Moeskroen, Excelsior Rotterdam en Helmond Sport bekendgemaakt met een bericht op Instagram.

JEROEN KAPTEIJNS

”Sinds mijn zware knieblessure (kruisbanden afgescheurd) en na twee operaties, heb ik last van andere blessures en een knie die niet 100% voelt”, schrijft Seys. ”Voor mij is deze beslissing één van de moeilijkste en zwaarste die ik ooit heb moeten maken, maar ik voel me niet de oude en dan voelt deze beslissing als de beste.” Hij blikt met trots en plezier terug op enkele delen van zijn carrière, maar ”al bij al is het tijd voor iets nieuws in het leven en ik stap de toekomst in met een goed gevoel.”

Nu is het duidelijk wat die toekomst wordt. Seys heeft een baan gevonden in de metaalrecycling. Toch zegt hij het voetbal niet helemaal vaarwel, want de aanvaller gaat spelen bij VV Bruheze, een amateurclub in Nederland, die actief is in de derde klasse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen