Inbrekers van wokrestaurant zijn verzot op geuze en abdijbier

© rdb

Aan de Leuvensesteenweg hebben twee mannen een inbraak gepleegd in het Chinese restaurant Wok House. De kassa en de speelgoedautomaat leegden ze nadien in de tuin van de achterbuur. Daar werd de voorraad geuze van de buurman leeggedronken.

Robin De Becker en Joris Herpol

Enkele flessen geuze en een abdijbiertje om zichzelf te belonen na een inbraak. Twee mannen namen in de nacht van zondag op maandag rust de tijd om hun slag te slaan langs de Leuvensesteenweg. Daar braken ze eerst binnen in het restaurant Wok House. Het materiaal voor die inbraak haalden ze bij de achterbuur. Met twee bijlen forceerden ze de deur.

“Op de beelden is te zien dat de twee gemaskerd waren en ook handschoenen droegen”, zegt uitbaatster Lin Mili. “Ze zijn ervandoor met twee tablets, een kleine kassa en een speelgoedautomaat. In dat laatste zat nog het meeste geld, zo'n driehonderd euro.”

Koelkast

De dieven namen hun buit mee naar de achterbuur, Flor Verhasselt. Ze gooiden de hele automaat over de stenen omheining en braken vervolgens diens tuinhuisje open. Daar stond een kleine koelkast, aardig gevuld met abdijbiertjes en geuze.Die traktatie wilden de boeven niet aan zich voorbij laten gaan. Tijdens het openbreken van de vier laden van het automaat werd de hele voorraad leeggedronken. “Ze namen ook nog twee boormachines en ander werkmateriaal mee”, zucht Flor Verhasselt.

Tweede inbraak

“Op de flessen zelf zijn geen vingerafdrukken gevonden. Maar het labo vond wel enkele schoenafdrukken die misschien bruikbaar zijn. De grootste schade is uiteindelijk mijn opengebroken tuinhuis. Dat moet hersteld worden. Vlak voor onze vakantie naar Ijsland konden we dit best wel missen.”

Ook bij Lin Mili kwam het labo langs voor sporenonderzoek. Voor haar is het reeds de tweede inbraak op een jaar tijd. “Ik dacht in de Vlaamse rand wat meer veiligheid te vinden, maar kom wel bedrogen uit. Waardevolle spullen vallen er nochtans niet te stelen in ons restaurant. Maar dat hele gedoe met verzekeringsmaatschappijen en de reparaties wil ik echt niet nog eens meemaken. We gaan dus zeker nadenken over extra beveiliging.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen