Zestien gewonden bij ongeval met minibus van Brusselse politie

Themabeeld© BELGAIMAGE

Bij een verkeersongeval met een minibus van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene zijn zaterdagnamiddag zestien personen gewond geraakt. Dat meldt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Veertien personen raakten lichtgewond, twee personen zwaargewond. Hun leven zou niet in gevaar zijn.

belga

“Het ongeval vond omstreeks 13.28 uur plaats op het kruispunt van het Square Jules de Trooz en de Koninginnelaan”, zegt de politiewoordvoerder. “Een minibus van onze politiezone die op de Koniginnelaan reed in de richting van Laken en een Peugeot die van de Werkhuizenkaai in de richting van het centrum reed, kwamen er in aanrijding. In totaal werden veertien inzittenden van de minibus lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De twee inzittenden van de auto raakten zwaargewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Hun leven zou niet in gevaar zijn.”

De veertien inzittenden in de politiebus waren aspirant-inspecteurs. Ze waren een tour aan het maken van de verschillende diensten van de politiezone in de hoofdstad in het kader van een “kennismakingsdag”.

De politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) is ter plaatse om het onderzoek uit te voeren, net als de dienst slachtofferhulp van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene.