© hbvl

Lanakenaar die Genk-supporter aanreed: “Weggevlucht omdat gezin al veel heeft meegemaakt”

De 33-jarige Lanakenaar die vorig weekend Genk-supporter Sam Bruggen aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft onder elektronisch toezicht. Dat heeft de raadkamer in Tongeren vrijdag beslist. “Mijn cliënt heeft enorm veel spijt”, aldus zijn advocaat Luk Delbrouck.

nv

Het ongeval gebeurde zaterdagnacht rond 2.45 uur. Vader en zoon Bruggen, fans van KRC Genk, hadden de bekerfinale op de Heizel bijgewoond en waren met de supportersbus terug naar Lanaken gereden. Toen ze via de Pannenstraat over het voetpad naar huis wandelden, werd Sam door een auto opgeschept. De bestuurder hield even in en reed dan door. Sam werd met een schedelbreuk, een zware hersenschudding en een gebroken hand naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie ging op zoek naar de dader en stond na enig puzzelwerk zondag al bij de 33-jarige Lanakenaar aan de deur. “Mijn cliënt is na de klap in paniek weggereden. Hij dacht aan zijn gezin dat al veel te verduren heeft. Zondag heeft hij mij meteen voor advies opgebeld. Hij had de intentie om zichzelf aan te geven. Maar voor het zover was, stond de politie al voor zijn deur”, zegt advocaat Luk Delbrouck. “Mijn cliënt zit vol spijt en schaamte. Hij heeft zijn gemeende excuses in een brief geschreven die via de dienst slachtofferhulp aan het slachtoffer zal worden overgemaakt.”

De analyse van het bloedstaal van de Lanakenaar zit nog niet in het strafdossier. “Maar mijn cliënt geeft toe dat hij, net als menig supporter, enkele pintjes had gedronken”, zegt Delbrouck.

Lees ook. Slachtoffer vluchtmisdrijf krijgt shirt en gesigneerde bal KRC Genk