Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

Nieuws
Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.
anp
zondag 28 april 2024 om 13:30 aangepast 15:34
Afbeelding
beeld anp

Met bijstand van andere politiemensen is iedereen uit het park verwijderd. Een 20-jarige inwoner van Soest is aangehouden, maar inmiddels weer op vrije voeten. Volgens de politiewoordvoerder waren eerder op de avond ook al wat ongeregeldheden in Baarn, rond het station.

De burgemeester van Baarn, Mark Röell, laat op X weten dat hij het "waardeloos" vindt dat "een groep jongeren de boel moedwillig verpest en de politie moest ingrijpen". "Gelukkig hebben de meeste mensen enorm genoten van een geweldige Koningsdag", aldus Röell.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verzekeraars ASR en NN onderaan in afwachtende AEX

De verzekeraars ASR en NN Group behoorden dinsdag tot de grootste dalers in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. Beleggers deden het rustig aan en wachten vooral op het Amerikaanse inflatiecijfer, dat woensdag op het programma staat.

Afbeelding

Yesilgöz en Omtzigt: premierskandidaat belangrijk voor akkoord

De persoon die de PVV naar voren schuift als premierskandidaat is van invloed op het gehele formatie-akkoord, zeggen VVD-leider Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).

Afbeelding

Rederij DFDS investeert 1 miljard euro in elektrische schepen

De Deense rederij DFDS gaat 1 miljard euro investeren in zes elektrische schepen. De investering maakt deel uit van het plan om de scheepvaart in het Engelse Kanaal koolstofvrij te maken.

Afbeelding

Van der Plas (BBB): zaak dat we eruit komen, vandaag of morgen

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas is nog altijd optimistisch en denkt dat de formerende partijen nog voor de deadline tot een akkoord kunnen komen. Het klappen van de overleggen is wat haar betreft geen optie.

Afbeelding

Bijna helft lokale politica's heeft te maken met online-agressie

Bijna de helft van de vrouwen in de lokale politiek (gemeenten, provincies en waterschappen) heeft te maken gehad met online-agressie en -geweld. Dat overkomt vrouwelijke politici vaker dan hun mannelijke collega's (ruim 35 procent).

Afbeelding

Schoonmaak op UvA-campus Roeterseiland bezig

Op de Roeterseilandcampus op de Universiteit van Amsterdam (UvA) is de schoonmaak bezig na het onrustige einde van de demonstratie maandag. Een verslaggever ter plaatse ziet dat schoonmakers het ABC-gebouw worden binnengelaten. Andere mensen mogen het pand niet in.