© PRO SHOTS

Nederlandse ex-profvoetballer die in de cel zit voor fraude, sloeg ook toe in het Maasland

Lanaken/Maasmechelen -

Begin april werd een 26-jarige Nederlandse ex-profvoetballer in ons land opgepakt voor fraude. Hij had verschillende voetbalclubs opgelicht met neptransfers. Ook binnen de politiezone Lanaken-Maasmechelen werd een club slachtoffer van de Nederlander.

Olivier Simons

De bal ging aan het rollen toen een lokale voetbalclub een klacht indiende bij de politie Lanaken-Maasmechelen voor oplichting via het internet. De club zou op een listige wijze zijn opgelicht door een onbekende persoon en had daardoor financiële schade geleden. De politie Lanaken-Maasmechelen startte een onderzoek. Op 4 april werd een 26-jarige Nederlandse man van zijn vrijheid beroofd. Hij werd verhoord en mocht daarna beschikken.

22 klachten

Maar nadat de Nederlandse Justitie hoorde dat de man was opgepakt, werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Op basis hiervan werd de twintiger opnieuw gearresteerd en uitgeleverd aan Nederland. Daar lopen 22 klachten tegen hem inzake oplichting en witwassen. Op 15 april werd de ex-profvoetballer overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten. De politie Lanaken-Maasmechelen voert verder onderzoek naar de oplichting van de lokale voetbalclub.

Volgens de Nederlandse kranten gaat het over Amsterdammer en oud-profvoetballer Nidal H. Hij zou in heel Europa verschillende voetbalclubs, spelers en zaakwaarnemers hebben opgelicht met neptransfers. De Nederlander deed alsof hij een directeur of vertegenwoordiger van een Zweedse club was, en vroeg om reis-, verblijfs- en keuringskosten te betalen. Dat alles zogezegd voor de aankoop van spelers. Maar uiteindelijk bleek van een transfer geen sprake te zijn. De twintiger zou zijn slachtoffers zo voor duizenden euro’s hebben opgelicht. Hij zit in Nederland nog altijd in de cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer