© ©Walter Saenen - WAS

Stijnen wordt coach van Patro

Stijn Stijnen wordt volgend seizoen de nieuwe coach van Patro. “We moeten de Patro-supporters opnieuw een ploeg geven waar ze fier op kunnen zijn”, stelt Stijnen, die hoopt dat ook Karel Geraerts de stap naar paars-wit zal zetten. Die zou een vernieuwde jeugdwerking moeten uitbouwen. Guido Brepoels doet het seizoen wel uit als T1.

Jos MISCORIA

Patro heeft er een woelige week opzitten. Het collectief ontslag van het jeugdbestuur zorgde voor een crisis. Die pareerde de club vrijdag plots met de aankondiging dat Stijn Stijnen volgend seizoen de nieuwe T1 wordt.

De naam van de ex-Rode Duivel, die tot februari 2017 aan de slag was bij Sporting Hasselt, circuleerde net vóór de winterstop al een eerste keer bij Patro. De club ging toen toch door met Danny Boffin, die enkele weken geleden dan toch bedankt werd.

Supporters moeten weer fier worden op PatroStijn STIJNEN

Stijn Stijnen zal straks dus met een propere lei aan het nieuwe seizoen, met quasi zekerheid in tweede amateurliga, aan zijn opdracht bij Patro starten.

“Het is goed dat die duidelijkheid er nu is. Zo kunnen we rustig een technische staf samenstellen”, aldus Stijnen. “We gaan eerst het goede dat hier al aanwezig is, proberen te houden. Vervolgens zullen we de nodige spelers binnenhalen, met aandacht voor de streekgebondenheid. Die connectie herstellen, wordt één van onze belangrijkste opdrachten.”

Stijnen hoopt dat ook Karel Geraerts de stap naar Patro zal zetten. “Karel heeft als Maasmechelaar zijn strepen in de voetbalwereld verdiend en kan een club als Patro enorm van dienst zijn. Bedoeling is de sportieve structuur en visie door te trekken naar de jeugd. Daarom kijk ik uit naar een samenwerking met Karel Geraerts. Dat de club al in de technische staf en omkadering begint met die Limburgse verankering is een duidelijke keuze. We willen de supporters weer het Patro geven dat ze verdienen, een ploeg waar ze fier op kunnen zijn.”

Licentie

T1 Guido Brepoels zal de resterende wedstrijden wellicht volledig in het teken van volgend seizoen afwerken. De Maaslanders hebben immers alle hoop op redding opgegeven.

“Puur sportief waren de kansen al langer verdwenen. Ook het speculeren op licenties zal geen oplossing bieden”, reageert manager Tony Dullers. “Naar verluidt zullen eventueel enkel Virton en Geel ernaast grijpen. Om ons te redden, zijn er minstens vier clubs nodig die geen licentie behalen. Zelf gaan we op 5 april ons dossier verdedigen op de bond. Maar prioriteit is die licentie niet meer, omdat we die in tweede amateur niet nodig hebben. Belangrijk is Patro nu verder uit te bouwen. Met Stijn Stijnen heeft de club al een sterk signaal gegeven.”