De voorbereiding op de Tour is nu echt van start gegaan: Remco Evenepoel is begonnen aan hoogtestage in Sierra Nevada

Remco Evenepoel is begonnen aan z’n hoogtestage op de Sierra Nevada. Iets meer dan een maand na z’n zware valpartij in de Ronde van het Baskenland is z’n voorbereiding op de Tour de France zo echt van start gegaan.

Maxime Caeyman

Aan enthousiasme alvast geen gebrek bij Evenepoel. “Okaaaayy let’s go”, zo klinkt het op Strava bij z’n eerste ritje op hoogtestage. De Belgische kampioen is z’n stage begonnen met een ritje van tachtig kilometer met daarin 2.391 hoogtemeters aan een gemiddelde snelheid van 25,8 kilometer per uur. Nog niet meteen een monsterritje dus, eerder een kwestie van te acclimatiseren aan de hoogte en het warme weer. In een video op het Youtube-kanaal van Evenepoel zagen we hoe hij in België zich al aan het voorbereiden was op de hitte in de Sierra Nevada door met (te) veel kleding op de rollen te rijden.

Evenepoel viel op 4 april in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland en brak daarbij z’n rechtersleutelbeen en rechterschouderblad. Door die val moest hij onder andere Luik-Bastenaken-Luik laten schieten, maar op 25 april werkte hij al z’n eerste ritje buiten af. Z’n deelname aan de Tour de France is nooit in gevaar gekomen. Op 29 juni gaat de Tour van Start in Firenze.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer