Direct naar artikelinhoud
vacature.com

De (petro)chemie: meer dan de bestbetaalde sector van het land

De petrochemische sector is in de eerste plaats dé place to be voor ingenieurs.Beeld Shutterstock

Ja, de (petro)chemie is al lange tijd de bestbetaalde sector van het land, maar de sector biedt ook andere troeven. Doorgroeimogelijkheden, een mooi voordelenpakket en een internationaal karakter, om maar enkele te noemen. Wie toe is aan een nieuwe uitdaging, lees vooral verder.

Ingenieurs

De chemische en petrochemische sector is in de eerste plaats de place to be voor ingenieurs. Dat geldt zowel voor bollebozen met een masterdiploma op zak, als voor techneuten met een bachelor of secundair diploma. Een rode draad doorheen de vacatures is dat een passie voor techniek een doorslaggevend criterium is.

Bekijk hier alle jobs in engineering in de sector – ongeacht uw opleidingsgraad.

Onderhoudstechniekers

Bent u handig en hebt u altijd zin om bij te leren? De installaties die u als technieker onderhoudt vernieuwen namelijk aan een sneltempo. U bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van de installaties en houdt daarbij de veiligheidsvoorschriften goed in de gaten. U werkt meestal zelfstandig aan uw eigen projecten, maar u maakt tezelfdertijd wel deel uit van een team. Een beetje sociaal zijn helpt dus wel.

Verkopers

De collega’s van het sales team – of het business development team – maken het (petro)chemisch product van het bedrijf aantrekkelijk voor verkoop. Dat kan als vertegenwoordiger van een specifiek bedrijf; dan hebt u vooral gedetailleerde kennis van het product nodig én liefst ook wat commerciële ervaring. Daarnaast kunt u ook aan de slag als marketingmedewerker, want ook in de petrochemie moeten reclame- en marketingcampagnes uitgedacht en opgezet worden.

Administratie, HR en financiën

De ruggengraat van eender welk bedrijf, in eender welke sector, is een uitstekend draaiende motor van administratiehr en payroll. En die jobs zijn extra aantrekkelijk in de (petro)chemie omwille van het iets betere loon. In adminfuncties moet u vooral een talenknobbel, computerskills en de nodige soft skills hebben. Personeelszaken kunt u opvolgen via hr, en als u toch liever met uw neus in de cijfers zit, kan u als accountant of auditor aan de slag op de financiële diensten.

Toon me alle jobs in de (petro)chemie

Lees ook:

Dit zijn de 10 best betaalde jobs in België

Zoveel verdien je in de chemie- en farmaceutische industrie

De 10 aantrekkelijkste jobs in de chemie- en farmasector

Bronvacature.com.