De façade van een H&M-winkel in Wenen, Oostenrijk.
Volledig scherm
De façade van een H&M-winkel in Wenen, Oostenrijk. © reuters

"H&M verbrandt jaarlijks 12 ton onverkochte kleding"

De Zweedse modegigant H&M heeft de afgelopen jaren ongeveer 60 ton kleding verbrand. Dat blijkt uit onderzoek van een Deens tv-programma. Het gaat om kleding die de kassa niet heeft gehaald. Het bedrijf zelf ontkent. Dat schrijft ad.nl op basis van het Deense onderzoeksprogramma Operation X van het Deense TV2.

  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsmedia
    Play
    LIVE
    640

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Israëli­sche aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsme­dia

    Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. "Terreurstrategie van Poetin”: Duitse minister luidt noodklok na arrestatie van Russische spionnen die aanslagen planden
    27

    "Terreurs­tra­te­gie van Poetin”: Duitse minister luidt noodklok na arrestatie van Russische spionnen die aanslagen planden

    Duitsland wordt opgeschrikt door een nieuwe spionagezaak voor rekening van Rusland nadat in Beieren twee vermoedelijke spionnen werden opgepakt, die aanslagen en sabotage-acties planden. De Duitse minister van Justitie, Marco Buschmann, luidt dan ook de noodklok voor de “terreurstrategie” van Vladimir Poetin. Buitenlandminister Annalena Baerbock van haar kant heeft de Russische ambassadeur in Berlijn op het matje geroepen. Moskou hekelt dat er geen bewijs is van spionage.