Direct naar artikelinhoud
AchtergrondTelevisie

De ontknoping van ‘De mol’ nadert, en onze lezers hebben één duidelijke topfavoriet

De ontknoping van ‘De mol’ nadert, en onze lezers hebben één duidelijke topfavoriet
Beeld Play 4

De meeste prangende vraag bij televisiekijkend Vlaanderen is momenteel allicht: wie is de mol? Een week voor de seizoensfinale tellen we af naar de ontknoping. We vroegen de lezers van De Morgen wie volgens hen de mol is. Dit zijn hun theorieën.

Michaël aka Mickey Mo(le) is de mol

Michaël is dé hoofdverdachte van de lezers die de voorbije dagen de poll invulden op demorgen.be. 41,9 procent van onze lezers denkt dat hij de saboteur van dit seizoen is. De 41-jarige boomverzorger lijkt een overenthousiaste kandidaat, waardoor zijn geklungel vaak oprecht overkomt. Maar is dat wel zo? Of heeft Michaël het opzichtige mollen tot zijn handelsmerk gemaakt? Onze lezers zien in Michaël alvast een geweldige acteur. Hij bracht amper geld in de groepspot en lijkt altijd te falen wanneer het erop aankomt.

“Het geklungel met de waterbuizen en Senne doen stoppen bij het racen, terwijl die nog een ronde moest”, maken van Michaël de nummer 1-verdachte van Gemma Piette (76) uit Tongeren.

Voor Gina Christiaens (24) uit Kampenhout is het vooral “de manier waarop hij met alles lachend omgaat” die hem verdacht maakt.

In de jongste aflevering werden de kandidaten 24 uur lang van elkaar gescheiden. Charlotte daalde de Etna af op een mountainbike, Bernard ontmoette Rode Duivel Romelu Lukaku. En om het helemaal absurd te maken, vloog Senne van Palermo naar het Oost-Vlaamse Melle om daar in bad te gaan met de mama van Bernard. De enige kandidaat die geen opdracht moest uitvoeren tijdens deze 24 uur was Michaël. Het ideale moment om de mol uitgebreid te briefen over de finale?

En er is meer. Wanneer Michaël samen met Charlotte in de leer gaat bij een poppenspeler, lijkt er een verborgen talent in hem te schuilen. Hij voert alle bewegingen keer op keer foutloos uit. Alleen - u raadt het al - tijdens de voorstelling loopt het mis, waardoor hij 1.000 euro misloopt.

Maar dé tip zit, volgens onze lezers, in de eerste aflevering. Michaël verwijst naar Lynn met ‘dingske’, terwijl de kandidaten elkaar nog niet eens gezien hadden. Verraadt Michaël hier dat hij Lynn al eerder zag? Want de mol kent de kandidaten natuurlijk op voorhand.

Competitiebeest Bernard is de mol

30,6 procent van de deelnemende lezers denkt dan weer dat Bernard ons al weken om de tuin leidt. Hij bracht nochtans het meeste geld in de groepspot. Al sinds de eerste aflevering, waarin hij twee verdubbelaars opduikt, doet Bernard zich voor als een echt competitiebeest. Hij lijkt altijd vol voor het spel te gaan, maar dit kan natuurlijk een goede molstrategie zijn. Bernard wordt alvast het minst verdacht in beeld gebracht - net dat is, volgens onze lezers, een valide theorie.

Bernard ontmoette Rode Duivel Romelu Lukaku.Beeld Play4

De 33-jarige Bernard zou op subtiele wijze saboteren: hij zorgt vaak voor verwarring en volgt zonder weerstand wanneer een andere kandidaat fout zit. In de laatste aflevering bevindt Bernard zich samen met Senne in de groep die een stapje in wereld wil zetten. Het addertje onder het gras: elke stap kost hen een euro. Bernard wil dit testen en zet hiervoor maar liefst dertien stappen. Ook bij de kathedraal loopt hij een keer helemaal terug (om toch zeker te zijn van het antwoord). Het zijn allemaal stappen die verloren gaan. Het is geen reusachtig bedrag, maar het gaat toch onnodig verloren. En zo lijkt het wel vaker bij Bernard te gaan.

Jean Pierre Paesen (63) uit Pelt merkt op dat Bernard, toch een leerkracht, wel erg veel foute antwoorden geeft.

Dan is er dit nog: Senne en Bernard slaagden er op het nippertje in om een ontbrekende pop op tijd bij Michaël en Charlotte te brengen. Die ontbrekende pop was Pinokkio, wiens neus groeit wanneer hij liegt. De oplettende kijker zag dat Pinokkio een moedervlek op zijn gezicht had. En wie heeft ook zo’n moedervlek, op exact dezelfde plek? Jawel, Bernard.

Stille Senne is de mol

Senne is het minste verdacht onder onze lezers. Amper 27,4 procent denkt dat hij de mol is. Maar er valt ook heel wat te zeggen over de jongste overblijver. De 28-jarige sociaal werker doet altijd ijverig zijn best om de opdrachten tot een goed einde te brengen, maar brengt telkens bitter weinig geld op. Senne blijft altijd zijn koele zelf, exact wat een goeie mol moet kunnen. Bovendien lijkt Senne wel erg vaak in een perfecte positie te zitten om invloed uit te oefenen op het slagen of het mislukken van een opdracht. Als mol weet je natuurlijk waar je het meeste geld verloren kan laten gaan.

De meeste verdachte zaken omtrent Senne bevinden zich, alweer volgens onze lezers, in aflevering vijf en zes. In aflevering vijf geeft Senne de verdubbelaars door aan kandidate Lynn, die geen pasvragen had, en die het spel erna meteen moest verlaten. Had Senne door dat Lynn hem niet verdacht en haar kans op een rood scherm groot was?

In aflevering zes wordt Senne zijn molboekje afgeschoten, alle kostbare informatie over de voorbije twee weken gaat in vlammen op. Senne lijkt hier snel overheen te komen en krijgt de volgende twee afleveringen opnieuw een groen scherm. Als mol heb je dat boekje natuurlijk niet nodig.

Hebben er al mensen last van tunnelvisie? Gert De Meester (46) uit Mechelen zit al van in het begin in een Senne-tunnel. “Hij zit gewoon áltijd op de juiste plek om te mollen!”

Een ding is zeker, de mol is dit jaar mannelijk. Maar wie die saboteur is en wie hem uiteindelijk zal ontmaskeren? Het antwoord kennen we komende zondag 12 mei, op Play4.