© JAA

Scheldeprijs huldigt maand na zege Tim Merlier nog vier winnaars: Alex, Appel & Ei, Levensloop en Op Wielekes

’s-Gravenwezel/Schoten/Wijnegem -

Op 3 april schreef Tim Merlier de Scheldeprijs 2024 op zijn naam. Een maand na de spannende finish op de Churchilllaan, kon organisator Jack Vissers – niet toevallig in brasserie De Vogelenzang in ’s-Gravenwezel – nog vier andere winnaars gelukkig maken.

Jan Auman

LEES OOK. Merlier klopt Philipsen in de sprint en schrijft Scheldeprijs voor de eerste keer op zijn naam

“We proberen onze wielerwedstrijd sinds enkele jaren een sociale dimensie te geven”, licht Vissers de extra podiumceremonie toe. “Een aantal van onze bestuursleden heeft in het verleden herhaaldelijk meegereden met de 1.000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker. Het inschrijvingsgeld – 5.500 euro – kregen we bij elkaar via een tombola in samenwerking met onze partners zoals Brasserie De Vogelenzang en Fietsenhandel Van Staeyen. Enkele jaren geleden besloten we die traditie verder te zetten, maar ons voortaan in te zetten voor lokale goede doelen.”

En zo komt het dat Jack Vissers zopas drie Schotense organisaties kon verblijden met een bedrag van liefst 2.500 euro. Niet in totaal, maar voor elk van hen. Vertegenwoordigers van de sociale kruidenier Appel & Ei, de sociale fietsuitleendienst Op Wielekes en Levensloop Schoten mochten het geschenk voor hun werking in ontvangst nemen. Vera Smets, André Van Waes, Hilde Clijsters en andere aanwezigen reageerden verrast en bijzonder dankbaar. Ook schepen van Sport Paul De Swaef (N-VA) woonde de prijsuitreiking bij en had alleen maar lovende woorden voor het engagement van de Scheldeprijs en zijn partners.

Viervoudig winnares van de Scheldeprijs voor vrouwen Lorena Wiebes bij de stand van Op Wielekes aan de dopingcontrole.© rr

Tombola

Hoe de Scheldeprijs dat geld precies bij elkaar heeft gekregen? “De Vogelenzang organiseert jaarlijks een druk bijgewoond evenement op de dag van de koers”, vertelt medezaakvoerder Peter Vreugde. “De kaarten voor onze populaire all-in-formule met lunch en topplaatsen bij de doortocht inclusief groot scherm vlogen ook dit jaar in een mum van tijd de deur uit. 280 gasten beleefden een heerlijke Scheldeprijs, sportief, maar ook culinair dankzij ons team.”

Tussen de gangen door deden Peter en zijn vennoot Alain Willems hun uiterste best om ook de lotjes van de Scheldeprijs-tombola aan de man te brengen onder de aanwezigen. Ook dat lukte en bij loting werd bepaald dat Alex Vanlerberghe de winnaar werd. Hij is verantwoordelijk voor de afdeling sales en business development bij de EIB Group, specialist in industriële isolatie, stellingbouw fireproofing, industriële schilderwerken en asbestverwijdering met vestiging langs het Albertkanaal in Schoten. Zijn hoofdprijs: een gloednieuwe racefiets van het Nederlands topmerk Isaac, geschonken door fietsenhandelaar Patrick Van Staeyen en zijn zonen-expert-bikefitters Kevin en Michael.

“Ermee naar huis rijden kan ik nog niet doen? want de trappers ontbreken nog, maar dat hoort zo. Die worden straks nog op maat bevestigd”, weet een gelukkige laureaat Alex. “Ik heb vroeger veel gefietst. Dit onverwachte cadeau vormt de ideale aanleiding om die goede gewoonte weer op te pakken en er samen met mijn zoon Ruben geregeld op uit te trekken voor een fietstocht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Scheldeprijs