Wielerliefhebbers kunnen zaterdag weer deelnemen aan Sjas Patat in Gierle.© RR

Sjas Patat herdenkt voor vijfde jaar overleden inwoner met fietstochten en wandelingen

Gierle -

Sjas Patat in Gierle (Lille) verwelkomt op zaterdag 4 mei weer wielerliefhebbers en wandelaars om deel te nemen aan een uitgestippelde rit of wandeling. Het is al de vijfde herdenking voor de in 2018 overleden Maarten Janssens.

Sjas Patat is de jaarlijkse herdenking voor Maarten Janssens uit Gierle, een ploegmaat van wielerclub De Valk die op 10 mei 2018 op 37-jarige leeftijd is overleden aan huidkanker. De fietsclub organiseerde de memorial in 2019 voor de eerste keer en wil dit jaarlijks herhalen. De opbrengst van het evenement is bestemd voor Kom op tegen Kanker.

Wielerliefhebbers zijn zaterdag 4 mei vanaf 8 uur welkom op de Chiroterreinen aan Molenvelden in Gierle om deel te nemen aan ritten van 20, 50, 76 en 106 kilometer. Wandelaars en lopers kunnen trajecten van 7 of 15 kilometer afleggen. Op het Sjas Terras kan iedereen weer op adem komen met een drankje en met frikadellen met krieken, vanaf 16 uur zijn er ook pizza’s.

Voor de vijfde editie van Sjas Patat in Gierle halen de organisatoren wat extra’s uit de kast. Zo staan er met Wannes (11 en 13 uur), Provocador (17 uur) en Moodcollector (19 uur) drie bands op het podium van Sjas Patat. Er is dit jaar ook zelf gebrouwen pils Sjasses verkrijgbaar. Deelname kost 5 euro, inclusief een drankbonnetje. (bvdl)

De deelnemers kunnen tijdens Sjas Patat in Gierle op adem komen om het Sjas Terras.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille