Vorig jaar mondde het optreden van Günther Neefs uit in een feestje op het gemeenteplein.© RR

Ronkende motoren maar ook stemgeluid van Günther Neefs tijdens Elite Reklaam Oldtimer Rally

Schilde -

Woensdag 1 mei vormt de omgeving van het gemeentehuis van Schilde al voor de veertiende keer het decor voor de Elite Reklaam Oldtimer Rally. Naast veel antiek chroom vanaf ’s morgens vroeg is later op de dag ook de populaire zanger Günther Neefs weer een trekpleister.

 In de vroege ochtend is de verzameling van naar verwachting tweehonderd deelnemende karretjes en twintig oude motoren altijd weer een leuk kijkstuk. Om 9.30 u vertrekt de voormiddagrit over ene parcours dat organisator Olivier Verhulst en co ook dit weer mooi hebben uitgestippeld doorheen de provincie Antwerpen.

De eerste wagens zullen ongeveer rond 16u feestelijk worden ontvangen aan het gemeentehuis van Schilde. De prijsuitreiking is voorzien rond 17u. “Daar is het grote publieke andermaal welkom”, nodigt Verhulst uit. “We voorzien drankstalletjes en foodtrucks. En net als vorig jaar komt dit keer na overdonderend succes Günther Neefs opnieuw ene optreden verzorgen.”

© RR

Goede doelen

Al veertien jaar lang schenkt de Elite Reklaam Oldtimer Rally haar opbrengsten aan het goede doel. “Deze keer hopen we een mooie bijdrage te kunnen overmaken aan ‘Bring a Smile’”, aldus Verhulst. “Bring a Smile vzw brengt een glimlach op het gezicht van kinderen in moeilijke thuissituaties. Ze vervullen ook wensen van ernstige zieke kinderen en werken heel nauw samen met een aantal ziekenhuizen. Verder ondersteunen we VillaMax. VillaMax organiseert kosteloze vakanties op maat voor gezinnen met een ernstig ziek kind.”

Sinds vorig jaar voorzien de organisatoren ook budget voor de aanplant van bomen. Zo compenseren ze toch een beetje de CO2-uitstoot. Vorig jaar werd er in Schilde al een bos aangeplant van 1235 bomen, dankzij onder meer de enthousiaste deelname van de oldtimer-piloten.(jaa)

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners