© AURELIEN GOUBAU

Werkgevers en VDAB organiseren jobdag voor personeel Van Hool

Putte -

Werkgeversorganisaties Voka en Agoria en arbeidsbemiddelingsdienst VDAB organiseren op 28 mei in Putte een jobbeurs voor het personeel van busbouwer Van Hool. Door te wachten tot mei, geven de initiatiefnemers naar eigen zeggen de tijd aan een eventuele overnemer om voor een doorstart en duidelijkheid over het eventuele aantal behouden jobs te zorgen.

blg
Bron: BELGA

De organisatoren zeggen het personeel van Van Hool perspectief te willen bieden, als het binnenkort op straat zou staan. “De grootste herstructurering in zes jaar tijd dreigt”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “We nemen daarom actie. Er is veel talent en vakmanschap aanwezig bij Van Hool. Komt er een grote doorstart, dan zou dat mooi zijn. Volgt er een gedeeltelijke doorstart of komt er nog een ander scenario: dan staan we gezamenlijk klaar.”

LEES OOK. Faillissement busbouwer Van Hool zou Vlaanderen 18 tot 20 miljoen kosten door verloren waarborg, zegt minister Brouns

Voka, Agoria en VDAB menen dat er veel vraag zal zijn naar de bij Van Hool aanwezige kennis. “Onze maakindustrie heeft een grote behoefte aan deze talenten”, zegt Jolyce Demely, directeur van Agoria Vlaanderen. “We staan ook klaar voor eventuele om- of bijscholing die we onder meer via het loopbaanfonds van de sector kunnen aanbieden.”

LEES OOK. Familie Van Hool is alles kwijt, maar werknemers (nog?) niet: co-CEO Marc Zwaaneveld optimistisch over overname

VDAB zal daarnaast een tewerkstellingscel oprichten die in de eerste plaats de getroffen werknemers zal informeren, en hen richting outplacementbegeleiding zal sturen. “In zo’n begeleiding is er ruimte om de klap te verwerken, en ligt de focus op het activeren en eventueel heroriënteren”, zegt Bjorn Cuyt, directeur van VDAB provincie Antwerpen. “De jobbeurs past perfect binnen dit traject. Naast vacatures zal er ook aandacht zijn voor de opleidingen van VDAB en partners voor zij die zich willen heroriënteren of die hun kennis en vaardigheden willen bijschaven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Van Hool