Luk Van Soom© Esther Verheyen

Luk Van Soom en Toon Teeken exposeren samen in cultuurhuis de Bijl

Zoersel -

In cultuurhuis de Bijl in Zoersel opende afgelopen weekend een tentoonstelling met werk van Luk Van Soom en Toon Teeken. Op wandelafstand kan je aan WZC De Buurt nog een werk van Van Soom gaan bekijken. De expo loopt tot 18 mei.

De titel van de expo is ‘External Brain’. Een extern hersensysteem External Brain is een systeem dat ideeën en taken kan realiseren, eigen aan de mens, zodat ze klaar zijn om opgenomen te worden en ermee te werken. Onder deze vloeibare betekenisdrager brachten Luk Van Soom en Toon Teeken hun ‘interne brains’ samen om een tentoonstelling in cultuurhuis de Bijl te realiseren.

Werk van Luk Van Soom© rr

Het resultaat is een ruimtelijke constellatie waarbij de dromerige, licht surreële, werken van Van Soom in dialoog gaan met de, door taaltekens omgeven, beeltenissen van Toon Teeken. De twee maakten voor de gelegenheid ook gezamenlijke werken, waarbij nieuwe beelden van Van Soom speciaal voor deze tentoonstelling beschilderd werden door Teeken.

Kempenaar Luk Van Soom (1956) realiseert tentoonstellingen en projecten in binnen- en buitenland. In Brussel drukt hij zijn stempel op de skyline met een enorme zilverkleurige wolk op het dak van de Espace Jaqmotte. In Zoersel voor het WZC ‘De Buurt’ zie je het beeld ‘Er woont iemand anders in mijn hoofd’.

Werk van Toon Teeken© rr

Toon Teeken (1944) exposeert in binnen- en buitenland. Zijn werk is opgenomen in collecties van meerdere Nederlandse musea. Het weerspiegelt een verbondenheid met zowel de formele aspecten van kunst als de filosofische dimensies van de menselijke ervaring. Dat levert gevarieerd werk op waarin kleur, handeling, motief, beeld en taal, geste en geest alle in gelijke verhouding tot elkaar staan.

Nog tot en met 19 mei kan je de werken bekijken elke vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur. Waar? Cultuurhuis de Bijl, Dorp 1 in Zoersel

Info: www.zoersel.be

cultuur@zoersel.be

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners