Zware rookontwikkeling in appartement in Ninove - Video: Chris Bosseloo.© Het Nieuwsblad

Bewoner plaatst brandende barbecue in gang: appartementsgebouw even geëvacueerd

Ninove -

In de Burchtstraat werden alle bewoners van een appartementsgebouw tijdelijk geëvacueerd nadat er in het gebouw een sterke rookontwikkeling werd opgemerkt. Een echte brand was er niet en er vielen geen gewonden.

Chris Bosseloo

Het was rond 22.15 uur dat er in de sociale appartementen De Cooman in de Burchtstraat een hevige rookontwikkeling ontstond op de tweede verdieping. De rookmelders sloegen alarm en brandweerploegen uit Ninove en Denderleeuw snelden ter plaatse, samen met de MUG en verschillende ambulances.

Barbecue

Alle bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd, maar niemand raakte gewond of bevangen door de rook. Na inspectie van het hele gebouw door de brandweer bleek er geen brandhaard aanwezig. “De rookontwikkeling was afkomstig van een barbecue die een van de bewoners had aangestoken. De rook die daarmee gepaard ging, vulde al gauw het appartement, waarna de bewoner de barbecuekorf in paniek op de gang plaatste en de rook zich daardoor doorheen het ganse gebouw verspreidde”, luidt het bij de brandweer. (Lees verder onder de foto)

De brandweer vond geen brandhaard en de bewoners konden na een tijdje terug naar hun appartement.© Chris Bosseloo

Door het incident werd de Burchtstraat een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. De politie stelde een veiligheidsperimeter in. Na grondige verluchting van het gebouw konden alle bewoners, iets na middernacht, terug naar hun appartement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer