Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Wat u moet weten voor u gaat eten

Wat u moet weten voor u gaat eten
Beeld AP

Hoe moet het nu verder met de politiek in ons land? Zou xtc legaal kunnen worden in België? En welk boek legt u het beste onder de kerstboom? Dit is onze lunchbreak.

In  het nieuws

Na Michel I en II: wat nu?

Gisteren viel Michel II, na 10 woelige dagen. De koning hield het ontslag in beraad, maar is intussen aan zijn consultatieronde begonnen. CdH-voorzitter Benoît Lutgen en Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten moeten als eerste op bezoek in het paleis. Volg de laatste ontwikkelingen van deze politieke crisis in ons liveblog. 

De kans op vervroegde verkiezingen lijkt voorlopig klein. Wat is er nog mogelijk voor deze regering?

Intussen roept Unizo-topman Danny Van Assche de politici op de rug te rechten: “Sta recht, klop het stof van uw kleren en ga aan de slag.

“Niet de premier, niet de linkse oppositie, maar Vlaams Belang en Vuye & Wouters zijn verantwoordelijk voor de val van de regering”, schrijft hoofdredacteur Bart Eeckhout vandaag in zijn standpunt. 

Het premierschap van Michel hing aaneen van de crisissen: een overzicht van die woelige jaren leest u hier. 

Brits leger paraat bij No Deal

Ze hebben gediend in Irak en Afghanistan, maar nu wacht Britse militairen een nieuwe uitdaging: een No Deal. Minister van Defensie Gavin Williamson heeft dinsdag gezegd dat 3.500 manschappen, waaronder reservisten, over honderd dagen klaarstaan in het geval het Verenigd Koninkrijk slaapwandelend uit de Europese Unie valt.

In  het nieuws
Beeld ANP XTRA

Binnenkort legale xtc in België?

In Nederland willen steeds meer politici na cannabis ook xtc legaliseren. Vlaamse experts trekken grote ogen en vrezen meer drugsdoden. Maar niet allemaal. “Met controle van de overheid heb je zicht op wie gebruikt, wie verkoopt én of er geen vuiligheid in dat spul zit.”

De getuigenis van Weinsteins chauffeur

Toen Harvey Weinstein in oktober vorig jaar van zijn voetstuk viel en #MeToo het licht zag, slaakte Mickaël Chemloul een zucht van opluchting. Van 2008 tot 2014 was hij de vaste chauffeur van de filmproducent op het Filmfestival van Cannes, waar hij hem van de ene nachtclub naar de volgende orgie bracht. Hij zag hoe Weinstein op de achterbank van zijn limousine actrices en modellen aanrandde. In zijn boek Le démon de la Croisette getuigt hij nu over de uitspattingen van de Hollywood-gigant: “Wij noemden hem het Varken.

In  het nieuws
Beeld Tim Coppens

Aan het koffie-automaat

Deze 30 opiniestukken moet u lezen

Het VN-migratiepact. Een Tesla in de ruimte. De plasticsoep. Zorgen om Trump. En wíe is nu toch die Anthoni? De 30 allerbeste opiniestukken van 2018, hier voor u verzameld door de opinieredactie van De Morgen.

De concurrentie van ‘De Warmste Week’

De Warmste Week telt dit jaar 1.986 goede doelen, die uw centen allemaal graag zien komen. Hoe groot is de concurrentie tussen al die verenigingen die allemaal liefst zo veel mogelijk geld willen inzamelen?

Intussen ontdekte De Morgen-journalist Robin Broos de warmste actie van de Studio Brussel-actieweek. 

25 boeken om cadeau te doen

Wat als u in één klap de gehele familie blij kunt maken met kerst? Hier vindt u boeken voor zowel papa Hobbykok, mama Museumbezoeker, zus Speurneus, broer Liefdesverdriet als voor uw metekindje met haar grote ogen.