Massale steun voor frituuruitbaters die al drie jaar in werf werken: “Dit blijft in ons hart zitten”

© lds

Honderden mensen aten of haalden dit weekend friet in 't Nief Petatje. Zaakvoerders Peter en Nele hadden vorige week nog een noodkreet geslaakt omdat de tunnelwerken voor hun deur nu al drie jaar duren en klanten weghouden. “We zijn heel dankbaar voor deze actie en hopen dat het geen ‘limited edition’ is.”

lds

De toestand van 't Nief Petatje, de frituur aan de Boudewijnlaan die al drie jaar omringd is door werken — eerst voor de bouw van een tunnel en nu voor de aanleg van omliggende ventwegen — is dramatisch. Maar dit weekend even niet. Na een bericht over de drastisch gedaalde verkoop, richtte klant Charlotte Roelandt op Facebook het evenement ‘E fritje steiken in 't Nief Petatje’ op. Dat miste zijn effect niet: de voorbije dagen stonden er rijen tot buiten.

LEES OOK. Na 3 jaar (!) werken ziet 't Nief Petatje zwarte sneeuw: “Het doet pijn onze zaak zo te zien aftakelen”

“Wij halen zelden friet maar we hadden de oproep gelezen om deze mensen te steunen”, vertelt Robert Trentin (63). “We wonen hier in de buurt en hebben ook veel last van al de werken. Je weet van niks en je hoort niemand, je moet het allemaal maar ondergaan. Daarom wil ik zelf ook iedereen oproepen om deze mensen te steunen want ze hebben het nodig.”

© lds

Vaste klant

“Het is heel erg voor die mensen dat ze zoveel miserie hebben en dat hun inkomsten worden afgenomen”, zeggen Jurgen Van Driessche (39) en Katrien Baten (38). “Wij komen niet door de oproep, we zijn al jaren vaste klant en we zullen blijven komen al moeten we daarvoor via de tunnel rondrijden.”

Aan de andere kant van de toonbank staat Charlotte Roelandt, die de oproep lanceerde, samen met Vanessa Ruyssinck en Andy Pedregosa. “We zijn hier niet alleen klant, de uitbaters zijn ook goede vrienden die voor een ander juist hetzelfde zouden doen”, zeggen ze. “We hebben al leveringen weggebracht, onder meer naar carnavalisten, echt top. De bedoeling dat iedereen kennismaakt met hun lekkere frietjes, is alvast geslaagd en we hopen dat veel mensen die nog niet geweest waren, ook zullen terugkomen.”

© lds

“Dit blijft in ons hartje zitten”, aldus Nele Van de Poten en Peter De Deyn van 't Nief Petatje. “We zijn enorm gepakt: de solidariteit van een Aalstenaar is groot. Wat ook opviel, is dat er vrijdag (toen de noodkreet van 't Nief Petatje in de krant verscheen, nvdr.) plots veel harder gewerkt werd voor onze deur. Dit weekend was heel mooi, maar we hebben ook wat schrik dat men ons nadien zou vergeten. Het is geen limited edition, we hopen klanten te mogen blijven verwelkomen.”