Politie-inspecteur in beroep tegen veroordeling vals proces-verbaal

Politie-inspecteur Niki V. heeft beroep aangetekend tegen de zes maanden celstraf met uitstel die hij kreeg voor het vervalsen van een proces-verbaal. Hij gaat ook in beroep voor de vrijspraak.

ima

De feiten gaan terug tot 2009 bij een interventie op de spoeddienst in Geel, waar een dolgedraaide K.V.A. de boel afbrak. Inspecteurs Niki V. (42) en Yves N. (46) brachten K.V.A. naar het politiekantoor. Bij een slag van K.V.A. zou V. zijn pink hebben gebroken. Hij bleef 3,5 maand arbeidsongeschikt thuis. De ‘dader’ werd veroordeeld voor slagen en verwondingen en betaalde 25.000 euro schadevergoeding. Dossier afgerond, zo leek.

Maar een paar maanden na de interventie trok Yves N., de laagste in graad, naar de vertrouwensofficier van het Geelse korps en zei dat zijn geweten knaagde omdat hij met zijn politiepartner het pv van de overbrenging van K.V.A. had vervalst. Zijn collega zou zijn pink hebben gebroken bij een slag tegen het portier van het politievoertuig.

De strafrechter in Turnhout veroordeelde Niki V. op 10 januari tot zes maanden voorwaardelijk. Zijn kompaan kreeg opschorting van straf. “Zonder hem waren de feiten niet aan het licht gekomen. Maar hij had sneller moeten handelen.”

Niki V., die goed functioneert in het korps, heeft intussen beroep aangetekend tegen zijn veroordeling. “Mijn cliënt gaat niet akkoord met de veroordeling. Hij is onschuldig”, zegt meester Karolien Van de Moer. “Net als in eerste aanleg gaat hij in beroep resoluut voor de vrijspraak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER