Foto: AP

Israël bedankt Amerikaanse Senaat voor goedkeuren militaire hulp

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz heeft de Amerikaanse Senaat bedankt voor de goedkeuring van een militair hulppakket van 13 miljard dollar. De VS sturen zo een "sterke boodschap" aan de "vijanden" van Israël.

De Amerikaanse Senaat keurde een langverwacht hulppakket goed ter waarde van 95 miljard euro. Het grootste deel van de hulp is voorzien voor Oekraïne, maar er is ook hulp voorzien voor Taiwan en Israël. Tegelijk stelt het pakket ook een ultimatum aan TikTok.

"Ik bedank de Amerikaanse Senaat omdat ze met een grote meerderheid binnen de twee partijen deze hulp aan Israël hebben goedgekeurd, die een duidelijk teken is van de kracht van onze alliantie en die een sterke boodschap stuurt naar al onze vijanden", aldus Katz op X.

De Amerikaanse president Joe Biden had in een mededeling ook al laten weten dat het hulppakket "onze natie en onze wereld veiliger zal maken, aangezien we onze vrienden ondersteunen die zich tegen terroristen als (de Palestijnse beweging) Hamas en tirannen zoals (de Russische president) Poetin verdedigen."

Meest gelezen