Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

In Taboe wil Philippe Geubels lachen met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen.Beeld VRT

Elke week bezoekt comedian Philippe Geubels mensen waar je eigenlijk niet mee mag lachen, om er vervolgens samen met hen toch mee te lachen. Met een mix van human interest en humor worden in Taboe verschillende, jawel, taboes onder de aandacht gebracht. Deze en andere tv-tips leest u hier.

Snooker: finale Masters

Hoewel de Masters in Londen geen officieel rankingtoernooi is, wordt het - na het WK - toch beschouwd als het op één na meest prestigieuze toernooi van het jaar. Dat heeft alles te maken met het feit dat enkel de zestien hoogst geplaatste spelers mogen deelnemen. Onze landgenoot Luca Brecel kende een debuut in mineur. De Limburger ging er in de eerste ronde meteen uit tegen zwart beest Mark Allen en liep zo een droomaffiche tegen titelverdediger en zevenvoudig winnaar Ronnie O'Sullivan mis. In deze eerste sessie van de finale worden er acht frames afgewerkt. De slotsessie vanavond (20u00) gaat door tot één van de finalisten als eerste tien frames weet te winnen.

Vanaf 14 uur op BBC Two.

John Higgins aan de slag tijdens de Masters.Beeld Photo News

Wereldrecord

6 juni 1986. In Neubrandenburg verbetert de Oost-Duitser Jürgen Schult het wereldrecord discuswerpen met meer dan 2 meter. Zijn gigantische worp van 74,08 meter is het oudste nog staande wereldrecord bij de mannen. Maarten verdiept zich onder meer in de baanbrekende, maar dubieuze begeleiding van de DDR-atleten in de jaren 80, en ontdekt welk geheim er binnenin een discus zit.

20.15 uur op Canvas.

Maarten Vangramberen onderzoekt enkele opmerkelijke wereldrecordsBeeld RV © VRT

Taboe

Deze week trekt Philippe Geubels op avontuur met vier mensen met een fysieke beperking. Hij speelt voor hen een comedyvoorstelling over fysieke beperkingen.

20.25 uur op één.

Planet of the apes

Amerikaanse astronauten landen op een voor hen onbekende planeet. Met enige angst ontdekken ze de koude landschappen en ontmoeten ze een maatschappij die hen totaal vreemd is.

De voorbije jaren verschenen er met 'Rise of the Planet of the Apes' (2011) en 'Dawn of the Planet of the Apes' (2014) en 'War for the Planet of the Apes' (2017) al drie blockbusters die deel uitmaken van de reboot van de oorspronkelijke filmreeks uit de jaren 70, die begon met deze sf-klassieker uit 1968. De rubberen apenkostuums die destijds goed waren voor een Oscarnominatie hebben de tand des tijds niet overleefd, maar de sterke verhaallijn staat nog steeds als een huis.

20.40 uur op CAZ.

Planet of the apes
Beeld rv

God woont in Berchem

Poëtische portrettenreeks van fotograaf en filmmaker Dimitri van Zeebroeck over de vele religieuze gemeenschappen in Berchem, waar hij zelf al meer dan twintig jaar woont.

22.05 uur op Canvas

God woont in Berchem
Beeld rv