Onder meer deze Bugatti Veyron - één van de drie die in België zijn afgeleverd - verkoopt Boonen. Een wagen van ruim 1 miljoen euro. En drie keer nadat hij zijn topsnelheid van 400 kilometer per uur heeft gereden, moet hij terug naar de dealer voor een onderhoud. Tegen 77.000 euro per keer. "Die beurt heeft hij net gehad", aldus autohandelaar Boonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer deze Bugatti Veyron - één van de drie die in België zijn afgeleverd - verkoopt Boonen. Een wagen van ruim 1 miljoen euro. En drie keer nadat hij zijn topsnelheid van 400 kilometer per uur heeft gereden, moet hij terug naar de dealer voor een onderhoud. Tegen 77.000 euro per keer. "Die beurt heeft hij net gehad", aldus autohandelaar Boonen. © RV

Tom Boonen gaat exclusieve auto's verkopen: als 't maar snel gaat voor Tornado Tom

Dat Tom Boonen van dure, snelle wagens houdt, wisten we al. Nu heeft de ex-renner van die hobby zelfs zijn beroep gemaakt: als medezaakvoerder van IconicCars gaat hij exclusieve vierwielers slijten. Minimumprijs: 200.000 euro.

  1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
    PREMIUM

    Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

    Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)
  2. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
    PREMIUM

    Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

    Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.
  1. PREMIUM

    Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

    Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."