Live voetbal

15/10Einde

UEFA Nations League > Groepsfase > Divisie A > Groep 4 / Speeldag 4

Spanje - Engeland

2 - 3
Paco Alcácer58'Sergio Ramos90'+8'
16'Raheem Sterling30'Marcus Rashford38'Raheem Sterling

56' Wissel

in: Paco Alcácer
out: Saúl

57' Wissel

in: Dani Ceballos
out: Iago Aspas

58' Doelpunt

1-3 Paco Alcácer

65' Geel

Sergio Ramos

72' Wissel

in: Álvaro Morata
out: Rodrigo

75' Geel

Jonny Castro

87' Geel

Dani Ceballos

90'+8' Geel

Álvaro Morata

90'+8' Doelpunt

2-3 Sergio Ramos

12' Geel

Eric Dier

16' Doelpunt

0-1 Raheem Sterling

30' Doelpunt

0-2 Marcus Rashford

38' Doelpunt

0-3 Raheem Sterling

65' Geel

Harry Winks

71' Geel

Harry Maguire

75' Wissel

in: Kyle Walker
out: Ross Barkley

85' Wissel

in: Trent Alexander-Arnold
out: Kieran Trippier

90' Wissel

in: Nathaniel Chalobah
out: Harry Winks
Start wedstrijd 20:45 Plaats Sevilla Stadion Estadio Benito Villamarin Toeschouwers 50 355 Scheidsrechter Szymon Marciniak

Engeland maakt voor de rust brandhout van Spanje maar moet toch nog bibberen in Nations League

Engeland maakt voor de rust brandhout van Spanje maar moet toch nog bibberen in Nations League

Foto: AFP

Spanje is nog niet zeker van een plaats bij de laatste vier in de A-poule van de Nations League. De Spanjaarden liepen voor eigen publiek op een ferme gasbek geserveerd door Engeland (2-3).

Het uitgangspunt was nochtans glashelder voor de Spanjaarden. Na eerdere overwinningen tegen Kroatië (6-0) en in Engeland (1-2) zou een zege voor eigen publiek volstaan voor de eindzege in Groep 4 van de A-poule. Bondscoach Luis Enrique stuurde bijgevolg zijn min of meer sterkste elftal het veld op op het terrein van Betis Sevilla. Maar ook zijn collega Garreth Southgate had nog ambities en stuurde een ambitieus elftal het veld op. Een vliegende tackle van Erik Dier op Spaans kapitein Sergio Ramos onderstreepte de Engelse motivatie.

Engeland maakt voor de rust brandhout van Spanje maar moet toch nog bibberen in Nations League
Raheem Sterling met de 0-1. Foto: Action Images via Reuters

En die motivatie werd al snel omgezet in concrete resultaten met drie Engelse goals, de ene nog mooier dan de andere. Vooral de openingstreffer van Sterling was een pareltje. Doelman Pickford verstuurde onder druk een diepe bal die via twee stationnetjes - Kane en Rashford - in de loop van Sterling werd gebracht. De spits van Manchester City liet David de Gea geen schijn van een kans met een heerlijke plaatsbal.

Spanje probeerde meteen de bakens te verzetten maar liep daarbij tot twee keer toe op een dodelijke Engelse counter. Kinderlijk makkelijk trouwens hoe Kane eerst Rashford en daarna Sterling doelpunten twee en drie aanbood. De Spaanse defensie geloofde telkens in buitenspel maar beide goals werden terecht goedgekeurd. Nul-drie, we waren niet eens halfweg.

Het verwachte Spaanse offensief na de pauze kwam er ook en toen invaller Alcacer nog voor het uur de 1-3 tegen de touwen knikte, sloeg de vuur in de pan. Maar het Engelse elftal heeft het voorbije WK enorm veel aan maturiteit gewonnen en slaagde er, ondanks zeven minuten overspelen, alsnog in de zege over de streep te trekken zonder zelf al te veel schade op te lopen. Ook toen Sergio Ramos in blessuretijd de aansluitingstreffer tegen de touwen ramde, hielden de Engelsen het hoofd voldoende koel. De Spaanse remonte na het Russische debacle kreeg vanavond in Sevilla een flinke knauw, er ligt nog wel wat werk op de plank voor bondscoach Luis Enrique.

Corrigeer