Dimitri Lavalée kwam begin dit seizoen nog in actie voor Malinwa tegen onder meer Club Brugge.© BELGA

KV Mechelen verkoopt Lavalée aan Sturm Graz: Oostenrijkers lichten aankoopoptie

Dimitri Lavalée (27) verlaat KV Mechelen na dit seizoen definitief voor Sturm Graz. De linksvoetige verdediger speelde er al op huurbasis, de Oostenrijkers zullen de aankoopoptie lichten. Lavalée tekent er tot 2026.

Thomas Franken

In de zomer van 2022 kwam Lavalée over van het Duitse Mainz, maar zijn eerste seizoen Achter De Kazerne was nogal wisselvallig. In de zomer van 2023 kwamen de Oostenrijkers van Sturm Graz op de proppen. Een definitieve transfer was toen al het plan, maar die deal sprong af wegens een mislukte uitgaande transfer bij de Oostenrijkers. Een transfer op huurbasis met aankoopoptie waarbij Sturm Graz het volledige loon overnam werd het plan B.

Lavalée ontpopte zich tot titularis bij de huidige leider in de Oostenrijkse Bundesliga. De laatste maanden pikte hij zelfs twee doelpuntjes mee. De Franstalige Belg speelt er vooral als centrale verdediger, maar kwam ook al uit op de linksback of als verdedigende middenvelder. In totaal speelde hij er 29 wedstrijden, waarvan vier in de Conference League en vier in de Europa League.

Een succesvol seizoen dus voor Lavalée, die er nooit een geheim van maakte graag in Oostenrijk te blijven. Bij KV Mechelen waren ze ervan op de hoogte dat Lavalée gelukkig is bij Sturm Graz. De Mechelaars kunnen bij de definitieve verkoop van Lavalée dan ook spreken van een win-winsituatie, want hij was eind dit seizoen ook einde contract en zou dan gratis vertrekken. Welk bedrag Malinwa voor de verdediger krijgt, is niet geweten.

MEER OVER KV Mechelen