© Eddy Meulemans

‘Blind Getrouwd’-deelnemer knalt als dj op Arendonk Zingt & Swingt

Met bijna 20.000 bezoekers was Arendonk Zingt & Swingt een voltreffer. Een van de grote helden van het festival was een man van het dorp: Victor Van Meerten, bekend van het tv-programma Blind Getrouwd. Samen met zijn dj-kompaan Benjey van Studio Vibe liet hij de drie festivalpodia ontploffen.

Eddy Meulemans

Van de Nederlandse rappers Jebroer en Jacin Trill tot de Belgische popsensaties Emma Bale, Wim Soutaer en The Van Jets: aan grote sterren was er geen gebrek op het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt. Toch waren twee jonge Arendonkenaren misschien wel de grootste vedetten van het weekend: Blind Getrouwd-deelnemer Victor Van Meerten (30) en zijn fuifmaat Benjey Van Beers (29). Samen vormen zij het dj-duo Studio Vibe.

Op elk van de drie festivalpodia – Mainstage, Bemdstage en Primusstage – gaven ze een gastoptreden en brachten ze hun tophit Aorendoenk: een lollig zuiplied dat begin dit jaar zelfs even in de top 3 stond van de Viral Top 50 van Spotify, de lijst van meest gedeelde nummers van het moment in België. De videoclip haalde al meer dan 123.000 views op YouTube. Live op eigen bodem maakten de bonkende beats van Aorendoenk nog meer brokken en veroorzaakten ze telkens een hyperlokale aardbeving. Ook hun nieuwe partyschijf De Kempen is van os sloeg onmiddellijk aan. “Alle remmen gingen los. Het was een zot feestje”, glundert Benjey.

Thuisoptreden

“Wij draaien geregeld op kleine en grote fuiven in de regio, maar een thuisoptreden op Arendonk Zingt is echt wel de max”, zegt Victor, die zijn vrouw niet had meegebracht. “Het is plezant dat je geapprecieerd wordt in je eigen dorp. Studio Vibe is een dynamische mix van ons allebei: Benjey kiest de muziek, van oldies tot hiphop, schlagers en boenkschijven, en ik breng de sfeer erin. Knallen, stampen en gasgeven!”

Behalve de mannen van Studio Vibe zetten nog meer lokale helden hun voet naast de gevestigde pop- en dj-sterren. Zo werd het festival vrijdagavond geopend door het grootste zangkoor van Vlaanderen: 150 Arendonkse zangers en zangeressen brachten een avondvullende set van populaire meezingers. Zaterdag deden 88 kinderen en jonge tieners dat nog eens over, gevolgd door de verrassend sterke jeugdrockers van The High Flying Bumper Cars. Ondertussen stookten vier jonge Arendonkse dj-talenten de Primusstage heet: Hiejete Golven, Stormm, dj Wannee en dj Bami.

Tegenover de recordeditie van vorig jaar, toen er over het hele weekend liefst 22.500 bezoekers opeengepakt zaten op de wei, was het nu zowel vrijdag als zaterdag net ietsje minder druk. “Wij vinden dat niet erg”, zegt festivalorganisator Sim Helsen (40). “Als we zelf mochten kiezen, willen we elk jaar 20.000 bezoekers. Dat is ideaal. Zo heeft iedereen nog ruimte om te bewegen, maar hebben wij toch nog genoeg inkomsten om uit de kosten te geraken en nog wat over te houden voor onze goede doelen.”

Pannenkoeken

Minder volk staat in Arendonk ook niet gelijk met minder drankverbruik. “Er is zelfs meer verteerd dan vorig jaar: zowel drank als eten”, bevestigt de organisator. “Dat is al een les voor volgend jaar: dan moeten we nóg meer bestellen en klaarmaken, vooral pannenkoeken, loempia’s, frieten en hamburgers.”

Arendonk Zingt & Swingt