© EPA-EFE

VIDEO. Wat is er loos met Novak Djokovic? Servische tennistopper in twee korte sets van de baan geveegd in Rome

De derde ronde van het Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/7.877.020 euro) is zondag het eindstation geworden voor ‘s werelds nummer een Novak Djokovic.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 36-jarige Serviër verloor in twee korte sets vrij kansloos van de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 32) met 6-2 en 6-3. De wedstrijd duurde amper een uur en zeven minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Djokovic, die zaterdag na zijn zege in de tweede ronde geveld werd door een drinkbus, beleeft niet zijn beste seizoensstart. Hij speelde nog maar drie toernooien eerder en won er - geheel tegen zijn gewoonte - niet een van. 

Op de Australian Open en in Monte-Carlo werd hij in de halve finales uitgeschakeld, in Indian Wells al in de zestiende finales. In Rome zal hij dus geen zevende eindzege aan zijn palmares kunnen toevoegen. Binnen twee weken jaagt Djokovic zijn 25e grandslamtitel na op Roland Garros.

“Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond”, zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om “te zien wat er aan de hand is”. De Serviër leek later in orde en arriveerde zaterdag zelfs voor de grap met een helm op voor zijn training. Maar nu bleek dat hij zich toch niet helemaal lekker voelde.

“De training was anders”, keek Djokovic terug. “Ik voelde niets, maar ik voelde me ook niet hetzelfde. Vandaag onder grote druk was het behoorlijk slecht. Niet qua pijn, maar qua balans. Gewoon geen coördinatie. Een compleet andere speler dan twee dagen geleden.” Djokovic zal zich voor de start van Roland Garros, eind deze maand, laten onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer