Dan toch geen staking op luchthaven van Charleroi morgen: directie en vakbonden bereiken akkoord

De staking op de luchthaven van Charleroi morgen is afgewend. Er is een akkoord bereikt met de vakbonden. Dat maakt de directie bekend.

Het rommelt al enige tijd op de luchthaven van Charleroi. Het personeel klaagt over pesterijen door leidinggevenden, een hoge werkdruk en slechte sociale dialoog op de luchthaven.

Vorige week trachtte de directie het dossier te ontmijnen door aan te kondigen dat ze 2 geviseerde managers een andere taak zal geven. Bij de vakbonden was er echter kritiek omdat de maatregel in dit stadium preventief is, en dat onderzoek nog maanden zou duren.

Lentevakantie in Franstalig België

Even zag het er daarom naar uit dat een deel van het personeel morgen voor 24 uur het werk zou  neerleggen. Dat dreigde een impact te hebben op meer dan 94 vluchten en 17.500 vertrekkende passagiers. In het Franstalig onderwijs is het momenteel lentevakantie en dus erg druk voor de toeristische sector. In Vlaanderen kunnen veel werknemers de brug maken met de feestdag.

Vandaag staken de vakbonden en de directie van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) de koppen bij elkaar om het overleg een nieuwe kans te geven. Met succes: ze hebben op het laatste nippertje een akkoord bereikt. “De luchthaven zal donderdag normaal functioneren”, laat de directie weten.

Meest gelezen