Vorig jaar piloot Randy Davis en ‘observer’ Dennis Hall uit Californië tijdens hun middagpicknick. Ook dit jaar worden Amerikanen verwacht.© kma

Diamond Waterski Race belooft zondag weer spektakel met Formule 1-topsnelheden tot 185 per uur

Viersel -

De 39ste editie Diamond Race van Viersel Waterski Club knoopt zondag 26 mei weer aan met de rijke traditie van weleer.

Vorig jaar was er iets minder volk en ook minder deelnemers aan de dijk van het Albertkanaal in Viersel (Zandhoven), te bereiken via de Watersportlaan. Er werd niet continu gevaren. Nu is er opnieuw een groter deelnemersveld met sterren uit de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië , Oostenrijk, Spanje/Tenerife en de eigen Belgische toppers. Er zullen dus meer races zijn.

De toegang is gratis. Er wordt om 11 uur gestart met de kids, gevolgd om 13 uur met Formule 3 bij de Mannen. Om 14.30 uur starten de Ladies F1-F2 en F3.

© Robin Fasseur

De mannen F1/F2 zorgen om 16 uur voor de apotheose. Hierbij wordt er achter boten van 1.700 PK tegen topsnelheden van 185 kilometer per uur gewaterskied.

Secretaris Vera Van den Bossche van Viersel Waterski Club vzw is heel blij met het sterk deelnemersveld. De waterskiërs logeren in het Aldhem Hotel in Grobbendonk of op de camping van Viersel Waterski zelf.

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners