De gemeente Lille neemt de fietspaden in de omgeving van De Lilse Bergen onder handen.© RR

Fietspaden aan De Lilse Bergen krijgen opknapbeurt: “Vijf centimeter nieuwe dolomiet”

Lille -

Het lokaal bestuur van Lille neemt dit najaar de fietspaden in de buurt van De Lilse Bergen onder handen. De bestaande fietspaden worden afgewerkt met een nieuw laag van vijf centimeter dolomiet.

De bestaande fietspaden in dolomiet in de omgeving van het recreatiedomein De Lilse Bergen zijn versleten, waardoor fietsers best wel wat hobbels en kuilen moeten trotseren. De fietspaden spelen volgens de gemeente een belangrijk rol in de groene omgeving van De Lilse Bergen. “De fietspaden brengen je bij De Lilse Bergen, maar ook bij de Achtzalighedenboom. De paden maken deel uit van recreatieve fietsverbindingen met onze buurgemeenten”, luidt het bij de gemeente Lille. “Om de problemen aan te pakken, kiezen we voor een grondige renovatie. We vernieuwen in totaal vijf kilometer aan fietspaden. Binnenkort is het dus weer aangenaam fietsen rond De Lilse Bergen.”

De gemeente werkt de fietspaden af met vijf centimeter nieuwe dolomiet. De werkzaamheden verlopen in fasen, starten in september dit jaar en duren twee maanden. “Tegen half november moeten alle werken afgerond zijn. Dit voorjaar worden alle paden al wel geborsteld, zodat deze tegen de zomer vrij zijn van naalden en bladeren”, benadrukt de gemeente Lille. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille