© rr

Uitbreiding van zones 30 in Merksem

Er komen in het district Merksem 4 extra zones 30. Het gaat om 1 nieuwe zone en 3 uitbreidingen van bestaande zones. De stad wil met het inrichten van zones 30 de verkeersveiligheid en leefbaarheid van woonwijken vergroten.

kdm

Naast het invoeren van de nieuwe zones, worden ook infrastructurele maatregelen genomen om de lagere snelheid af te dwingen. Dat vooral in straten met een breed wegprofiel en in de schoolomgevingen.

  • Lode Geysenstraat Deze zone wordt begrensd door de Bredabaan, Merksemheidelaan-Winkelstap en Winkelstap tussen Winkelstap en Van Praetlei (inclusief).
  • Omgeving Kwadevelden De bestaande zone 30 wordt uitgebreid met de Moeshofstraat. Deze zone wordt begrensd door de Maantjessteenweg, Victor Govaerslaan, verkeerswisselaar A12/E19 en Laaglandlaan. Alle voornoemde straten zijn niet in de zone begrepen.
  • Omgeving Jan Palfijn De nieuwe zone Omgeving Jan Palfijn ontstaat door clustering en uitbreiding van de bestaande zones Lindeboomplein en Kastanjeboomplein. Deze zone wordt begrensd door de Ringlaan, Laaglandlaan (gedeelte tussen Ringlaan en Korte Bremstraat inclusief), Laaglandlaan (gedeelte tussen Korte Bremstraat en Burgemeester Eduard Waghemansbrug) en Bredabaan. Alle voornoemde straten zijn niet in de zone begrepen.
  • Merksemse Heide De nieuwe zone Merksemse Heide ontstaat door clustering en uitbreiding van de bestaande zones 30: Omgeving Papaverstraat en Rerum Novarumlaan. Deze zone wordt begrensd door de Bredabaan, Nieuwdreef, Ryenlanddreef, Lambrechtshoekenlaan, Maantjessteenweg en Ringlaan. Alle voornoemde straten zijn niet in de zone begrepen.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER