© NDM

Maaseik duwt Menen nog verder in de put: Maaslanders blijven ongeslagen na twaalfde competitiezege op rij

Greenyard Maaseik heeft haar eerste thuiswedstrijd van 2019 succesvol afgesloten. Par-ky Menen, de nummer vier uit de ranking, kreeg een oplawaai in de Steengoed Arena (3-0). De West-Vlamingen volgen daardoor al op 14 (!) punten van leider Maaseik. De Maaslanders blijven voorlopig ongeslagen in de competitie dit seizoen.

Lars Aussems

Maaseik en Menen kozen voor een studieronde. Een beetje aftasten was het, al kon de start gerust ook wat rommelig genoemd worden. Nadien nam de thuisploeg vrij snel het voortouw (11-8). Grozdanov toonde zich met twee killblocks op korte tijd, Baetens was scherp. In het achterveld stond Dronkers opnieuw paraat. Het wordt soms als vanzelfsprekend aanzien, maar dat is het allerminst. De Nederlander is zeer stabiel in zijn prestaties. In het midden kreeg Thys zijn kans, net als in het seizoensbegin. Hij deed het oerdegelijk, in afwezigheid van Tammemaa. De boomlange Est kampt met een, op het eerste zicht, lichte blessure en hield het bij wat passjes met zijn ploegmaats. Naarmate de eerste set vorderde, werden de rally’s langer. Het beperkte aantal toeschouwers zag die in de meeste gevallen naar de thuisploeg gaan. Menen kon serverend te weinig druk ontwikkelen en botste op een goede Maaseikse verdediging. Even waren er teveel individuele foutjes bij Greenyard. Par-ky keerde terug van 20-14 naar 21-19. Maar net op tijd grepen Cox en co in. De opposite gaf zijn team een eerste setbal, Dronkers verdedigde fenomenaal en Blankenau maakte sluw af op tweede toets, zoals hij dat zo goed kan: 1-0.

Afstraffing

Een spannende pot volley zou het nooit worden. Dat liet de thuisploeg niet toe. Het haalde vanaf set twee het zwaardere serveergeschut boven. Menen kon eigenlijk nooit het wagonnetje aanhaken. Naarmate de wedstrijd vorderde zag je steeds minder geloof op de West-Vlaamse gezichten. Coach Ratko Peris stond er bij momenten ook wat beteuterd bij. Aanvaller De Vries knalde en knalde en knalde, maar vond meer Jelte Maan dan het canvas op zijn weg. De Maaseikse captain stond er weer, hij mocht bij 18-9 in set twee gaan rusten voor Simon Peeters. Na nog geen twintig minuten mepte sterke Grozdanov Maaseik op een zeer vlotte 2-0. Dat Menen in set drie op 1-5 kwam, bracht even wat opflakkering. Maar geen kat die dacht dat de thuisploeg dat niet meer zou rechtzetten. En jawel, Greenyard ging erop en erover. Cox serveerde een geweldige reeks, Grozdanov bleef een voor Menen onoverbrugbare muur in het midden optrekken. Niet veel later mepte Peeters 3-0 op het bord. Conclusie: de Maaseikse overmacht was simpelweg zeer groot zaterdag. Het blijft zo ongeslagen in de competitie en kende een goede generale repetitie voor de ‘slag om Limburg’ van woensdag in Achel. Menen werd nog wat dieper in de put geduwd en volgt al op veertien punten van de titelverdediger. Momenteel lijkt het alsof het eerder achterom zal moeten kijken en nog zal moeten knokken voor plek vier.

Sets: 25-20, 25-14, 25-17. Maaseik: Cox, Maan, Blankenau, Thys, Baetens, Grozdanov, libero: Dronkers. Vielen in: Van Heyste, Peeters.

Menen: Demirovic, Sinnesael, De Vries, Andriessen, Vandecaveye, Folguera, libero: Stuer. Vielen in: Maddens, Ver Eecke, Bille, Libert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer