© Felix Bergers

Ontmoetingshuis De Sfeer viert 15-jarig bestaan

In de namiddag van 15 september was het ontmoetingshuis in de Grotestraat 32 bijna te klein. Om samen het 15-jarig bestaan te vieren liepen er in enkele uren tijd ongeveer 150 mensen binnen om het glas te heffen en een hapje te eten. Zoals altijd lag de nadruk weer op het "elkaar ontmoeten".

Felix Bergers

In die 15 jaar tijd heeft er een hele ontwikkeling plaatsgevonden. In de beginjaren waren er een 5-tal vrijwilligers die instonden voor het onthaal en de opvang van mensen die iets kwamen drinken of eten. Ondertussen is De Sfeer erkend als "vereniging waar mensen strijden tegen armoede".

Ongeveer 35 vrijwilligers organiseren een brede waaier aan activiteiten, voor 2017 alleen al 286. Hieronder vallen de vele uitstappen, creatieve activiteiten als bloemschikken, maar ook de dialoogwerkgroepen en de bespreking van beleidsthema's. Bij die vrijwilligers vinden we zowel mensen die het minder breed hebben als mensen zonder financiële problemen maar met een groot hart, en samen zetten ze systeemkritische denkoefeningen op, doen ze beleidsvoorstellen op verschillende politieke niveaus en zijn ze vertegenwoordigd in heel wat werk- en inspraakgroepen. Ze vinden hiervoor trouwens goede en toegankelijke partners bij stadsbestuur, OCMW en CAW.

Vrijwilligers en bezoekers groeien zo -samen met de twee vrijgestelden Heidi en Jolien- uit tot een hechte vriendengroep die het ontmoetingshuis uitbouwen tot een "tweede living".De receptie van 15 september straalde dezelfde hartelijkheid en gemoedelijkheid uit.Tussendoor was er een optreden van het koor van vzw De Start (vroeger Actief). Het evenementenbureau Glen & Joa zette enkele typetjes neer, en terwijl ze zo acteerden zorgden ze voor filmopnames en interviews. De herinneringen zullen nog lang blijven hangen. (foto: Jolien Swerts)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer