© AP

Amerikaanse politie schiet dove man dood omdat die geen gehoor gaf aan bevel

Omdat hij geen gevolg gaf aan het bevel om een metalen stang neer te leggen, is een dove man in Oklahoma City door de politie doodgeschoten. De agenten realiseerden zich niet dat toegesnelde buren riepen dat de man de aanwijzing niet kon horen, zei politiecommissaris Bo Mathews op een persconferentie. Volgens getuigen vielen er minstens zes schoten.

Een van de agenten was oorspronkelijk in de omgeving aan het patrouilleren wegens een vluchtmisdrijf. Hij merkte de 35-jarige man op de veranda van zijn huis op. Het latere slachtoffer had volgens de commissaris een 60 centimeter lange metalen stang in de hand. Daarop riep de met een taser uitgeruste agent versterking op. De opgeroepen collega vuurde kort na zijn aankomst verschillende keren op de man. Het slachtoffer stierf ter plekke.

Buren toonden zich in de New York Times geschokt over het voorval. “Het leek wel of ze enkel gekomen waren om hem dood te schieten”, citeerde de krant buurman Julio Rayos. “Alles gebeurde zo snel”. De dove man stond ervoor bekend dat hij tijdens wandelingen een metalen stang bij zich had om zwerfhonden te verjagen. De politie heeft nu een onderzoek ingelast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer