Achtervolging over E314: politie zet grote middelen in voor klopjacht, maar verdachten ontkomen

De politie CARMA is op zoek naar twee mannen die dinsdagochtend wisten te ontkomen aan een controle. Agenten merkten rond 9 uur een verdachte auto op in de Onderwijslaan. Na een achtervolging op de E314 kon de politie de Volkswagen Golf tot staan brengen kort na oprit 31. De bestuurder werd gearresteerd, twee andere inzittenden vluchtten te voet weg.

fivr

Agenten van de politie CARMA zag vanochtend hoe een verdachte auto in de Onderwijslaan uit het zicht probeerde te blijven van het politievoertuig. Daarop besloten ze om de Volkswagen aan de kant te halen. Maar de bestuurder sloeg op de vlucht. De korte achtervolging liep over de E314 in de richting van Houthalen-Helchteren. Ter hoogte van oprit 31 wisten de agenten de verdachten te stoppen. De bestuurder werd in de boeien geslagen, twee andere mannen vluchtten te voet in de richting van de Wandelstraat.

De opgepakte verdachte, een 27-jarige man uit Macedonië, stond geseind bij de politiediensten. In de Volkswagen vond de politie goederen die mogelijk afkomstig zijn van inbraken. De wagen, waarvan de nummerplaat vermoedelijk vervalst of gestolen werd, werd getakeld. De verdachte wordt verhoord.

De politie probeerde zijn kompanen nog op te sporen in Driehoeven en Zwartberg. Daarvoor werden meerdere patrouilles, de politiedrone, politiequads, speurhonden en zelfs een helikopter ingeschakeld. Om 11 uur werd de zoekactie stopgezet. De politie CARMA onderzoekt de zaak verder.