© Patrick Hattori

Onderzoeksrechter houdt Roemenen aan voor winkeldiefstallen

Twee Roemeense mannen van 36 en 40 jaar zijn dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen nadat ze waren betrapt op enkele winkeldiefstallen. Dat laat de Mechelse afdeling van het parket Antwerpen weten.

dvd

“Maandagmiddag rond 12.30u wist een voertuig met Duitse nummerplaat de aandacht van de politiediensten van politiezone Mechelen-Willebroek te trekken”, zegt Lieselotte Claessens van het parket in een persbericht. “Het voertuig maakt een korte tussenstop bij de grootwarenhuizen in de Nekkerspoelstraat, onder meer bij de Gamma, om vervolgens zijn weg verder te zetten naar de Guido Gezellelaan. Ook daar bezochten de inzittenden van het voertuig kortstondig een vestiging van Hubo en kwam ze zonder zichtbare aankopen weer buiten.”

Korte tijd later werden de twee mannen onderschept. ”Ze gaven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de regio”, aldus Claessens. “In hun auto werden onder andere batterijen en gereedschap aangetroffen waarvoor ze geen aankoopbewijs konden voorleggen. Onderzoek toont aan dat die koopwaar eerder op de dag gestolen was in warenhuizen in de omgeving van Boortmeerbeek en Vilvoorde.”

De twee werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Hun voertuig en de aangetroffen goederen werden in beslag genomen. De twee werden dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen, die besliste hen aan te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER