21-jarige bestuurder die kleuter doodreed had geen geldig rijbewijs: “Ik werd afgeleid door mijn passagier”

De 21-jarige bestuurder C.A., die maandag een 5-jarige kind doodreed op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas, is aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen, sturen zonder geldig rijbewijs en vluchtmisdrijf. Zelf verklaart dat hij werd afgeleid door zijn passagier toen hij de bewuste bocht nam. “Daardoor kon ik de auto niet meer op de baan houden.”

bfs

C.A., een man van Angolese afkomst met Nederlandse nationaliteit die in Sint-Niklaas woont, werd dinsdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde die hem aanhield. Vrijdag moet hij voor de raadkamer verschijnen. Volgens het parket van Dendermonde reed de man zonder geldig rijbewijs. “Hij is aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen, sturen zonder geldig rijbewijs en vluchtmisdrijf.”

LEES OOK. Aanrijder bekend bij gerecht voor tientallen verkeersinbreuken, en nu gevlucht terwijl meisje stierf onder zijn wagen

Na het ongeval was C.A. weg gestapt, maar nadien keerde hij op zijn stappen terug. Naar eigen zeggen wou hij verhaal gaan halen bij zijn passagier, D.K. (21) uit Waasmunster, een man met een zwaar politioneel verleden aan wie hij het ongeval toeschrijft, en diens 24-jarige vriendin uit Waasmunster, die als derde persoon op de achterbank zat. Die vrouw werd door de klap zwaargewond. Ze werd na het ongeval door D.K. zelf met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens bestuurder C.A. had hij het koppel, kennissen van hem, opgepikt om een ritje te gaan maken in Temse. De auto waarmee hij reed zou hij geleend hebben van een kennis in Nederland, die de wagen op haar beurt gehuurd had.

De man zou zwaar onder de indruk van de feiten zijn, en getuigt van zijn spijt voor zijn daden. “Ik zal ermee moeten leren leven dat ik de dood van een kind veroorzaakt heb.”

Het andere kindje, 8 jaar oud, is ondertussen buiten levensgevaar. De 42-jarige moeder werd gisteravond geopereerd maar verkeert nog steeds in kritieke toestand. Op de plaats van het ongeval werden intussen heel wat bloemen en rouwbetuigingen neergelegd.

© phu

© phu

© phu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen